Problem ze sprzęgłem-nie spełnia swojego zadania "na ciepło"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wymienione zostało; sprzęgło ze 3 razy dla pewności, łożysko wyciskowe, łapa, wysprzęglik, płyn w układzie wspomagania sprzęgła. Biegi wchodzą bezproblemowo.

Problem tkwi w tym, że jak silnik się rozgrzeje wkładasz bieg, puszczasz sprzęgło, a samochód nie jedzie.

Miał ktoś coś podobnego?

W jakim samochodzie? skodzie czy espero

może uszczelniacz nie trzyma i wszystko jest upaćkane olejem

Oczywiście chodzi o Espero Pytam, gdyż ktoś mnie prosił o wybadanie tematu. Skrzynia była zdejmowana trzykrotnie, więc z pewnością zobaczyli by ewentualny wyciek.

W Škodzie jedyne problemy to wizyty przy dystrybutorze na stacji paliw, i przeglądy.

U mnie wymieniali sprzęgło dwa razy, okazało się że pompa padła, po wymianie jest ok.

Właśnie jest to jedyny element, którego nie wymieniali. Z opisu znajomego wynika, że sterownie wysprzęglikiem odbywa się prawidłowo.

No właśnie, u mnie niby też działał prawidłowo, ale dopiero jak wyjęli pompę to okazało się że to ona padła, za pompę zapłaciłem 72 pln. Sprawdzał na ciepłym silniku czy zimnym? Na zimnym jest ok, ale jak się rozgrzeje to lipa.

Cytat:
2007-09-23 22:47:26, Witolo pisze:
Sprawdzał na ciepłym silniku czy zimnym? Na zimnym jest ok, ale jak się rozgrzeje to lipa.

W jakim momencie sprawdzał, tego nie wiem. Na rozgrzanym jest lipa to fakt. Jutro prześlę dalej informacje o pompce.

To daj znać czy pomogło.