Odolejacz ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukalem na forum i nie znalazłem...

Co to jest ten odolejacz link na Allegro ?

Czy warto go założyć do BRC Sequent24, (tankuję na "podejrzanych" stacjach )

a jeśli warto to gdzie go założyć? przed filtrem czy za?

pozdrawiam

leon99

wydaje się że warto, chroni wtryski przed mazią.

a mnie się wydaje że tą funkcję spełnia filtr fazy lotnej...

ale może ktoś bardziej światły się wypowie...

pzdr

w jakiej kolejności założyć? przed czy za filtrem fazy lotnej??

IMHO filtr nie zatrzymuje oleju, bo wtryski czesto się psują od zaklejenia olejem (mazią)

No dobra, wszystko pięknie ale gdzie ten odolejacz magazynuje/odprowadza ten olej? Coś mi się zdaje, że to zwykły filtr. Gdzieś powinno pisać (w instrukcji? na obudowie?) czy filtruje fazę lotną czy ciekłą.

podejrzewam że wymienia się go jak filtr co pewien okres. czy to pic na wodę, czy nie to możnaby powiedzieć dopiero jak komuś raz wtryski padną po pewnym przebiegu, a potem drugi raz po takim samym ( wtedy urządzenie nie działa ) lub większym ( wtedy działa )

sprzedający powiedział że można go wyprać, albo umyć spray'ami

pzdr

[ wiadomość edytowana przez: marcinm dnia 2007-09-25 11:12:00 ]

Po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że montuje się go za reduktorem, gdyż olej wytrąca się dopiero po odparowaniu gazu. Wcześniej jest doskonale rozpuszczony w ciekłym gazie. Przykładem może być filterek fazy ciekłej, na którym nigdy nie ma śladów oleju, jest suchy jak pieprz.

A czy filtr fazy lotnej nie wyłapuje oleju?? Ja mam taki bardzo podobny do tego z linka??

mi powiedziano że do tego właśnie on służy, jednak pewien nie jestem - chyba trzebaby zajrzeć na wąż między FFL a listwą wtrysków... co też niedługo zrobię

pzdr