Sprzedam alternatory !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam do sprzedania 2 alternatory.

1. do silnika 1.5
2. do silnika 2.0

Cena za sztuke to 200 zł

Oba sa nowka sztuka nie smigane, mam dwa bo jeden idiota wysylal mi nie te co trzeba, potrzebowalem do 1.8 a dostalem dwa inne

Wiec bardzo chetnie je odsprzedam.

Fotki beda ja wroce z pracy

silnik 1,5

silnik 2,0

Chętnie bym wziął, ale z tego co widzę, mój alternator ma wiatrak na wierzchu.

Wniosek stąd że do silnika 2,0 są też różne typy alternatora.
Szkoda, bo właśnie zaczął wyć i pewnie zaraz znowu mostek padnie.

oba te alternatory sa do 1,5
1,8/2,0 maja inne mocowania do silnika
nie mam teraz zdjecia zeby pokazac ale na przednim kolnierzu jest lapa mocujaca do bloku i tylko na przednim
takie mocowanie wystepuje jedynie w 1,5

Aczy możesz penmar dać jakiś namiar na firme ,w której zakupiłeś alternator do 1.8 i za jaką kaskę?Od roku przymierzam się do wymiany ,ale wołają7stówek w ASO(Dąbrowa Górnicza) -chyga ich pogieło?W serwisie alternatorów cenią 170 za wirnik ,a u Ciebie 200 za śtukę-TOOO jest cena!

Cytat:
2007-09-07 16:52:54, cezariusz pisze:
oba te alternatory sa do 1,5 1,8/2,0 maja inne mocowania do silnika nie mam teraz zdjecia zeby pokazac ale na przednim kolnierzu jest lapa mocujaca do bloku i tylko na przednim takie mocowanie wystepuje jedynie w 1,5

Wiesz co masz chyba racje ze to do 1,5 oba. Zanim dostalem moj przez lapy przeszlo mi pare alterantorow. Mialem chyba wszystkie mozliwe do 2.0 tez mialem bo w sklepie twierdzili ze to kufa to samo a dupa. Silnik 2.0 ma dwa modele tak samo jak 1,5 z lopatkami na zewnatrz i wewnatrz . Ja do 1.8 zadnego nie moglem dopasowac zawsze albo mocowanie inne a jak by sie na sile dalo to znowu paska sie nie zalozy bo jest kolo przesuniete w jedna albo w druga. Dlatego ja szukalem chyba rowne 2 tygodnie.
ale mam owke sztuke i smiga az milo. W szczecinie w tej firmie BENDIX

Zapłaciłem zeby nie sklamac 320zl

Teraz zbieram kase na nowe CB bo moje stare juz wiecej nie dziala niz dziala mnie slysza a ja ich nie. ( glosniczek dziala )

Dzisiaj dotarł do mnie altek z firmy Elektro Bendiks.Cena sprzęta to 360+20 za przesyłke-pocztą.Jutro sprawdzę czy pasuje na 100 procent do mojego ferrari.Narazie skorzystałem z posta Penmara (pijaka-z opisu na gigu)o pomocy w tym temacie-oczywiście mowa o alternatorze nie o kacu

Założyłem.Ładowanie na poziomie+-14,5v(mierzone LAWO)