| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-09-20 01:20:33 Ciężko ocenić.
Źle to nie wygląda... Ale i tak naprawa będzie kosztowna |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-09-20 07:41:49
Mało Ci jednego rdzewiaka? |
SzybkiKosta HONDA CBR 600F, SEAT ... Warszawa -Ursynów | 2007-09-20 12:17:33 nie ma tragedii, auto jest do zrobienia blaszke sie wyklepie, 3 tygodnie na blacharni i będzie funkielek nufka 1 właściciel |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-09-20 12:52:37
Nie bity zapomniałeś dodać |
sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2007-09-21 13:04:07 ale ten silnik...
w poprzedniej robocie szef miał vectrę c z tym motorem .. no cóż... trochę ciężko mi się ją ciągało esperakiem... do momentu gdy się zwolniłem zdążył przejechać jakieś 80 tys: coś ( niestety nie wiem co) z doładowaniem raz póżniej zdechła kjierownica wlotowa w turbinie ... urwana łapa sprzęgła i coś jeszcze było jeśli chodzi o problemy z doładowaniem to jakieś 3 miesiące się bujał zanim naprawili- a nie było to przyjemne , bo też miałem okazję tym pojeździć - wciskasz gaz, a on w połowie wyprzedzania wyświetla kluczyk ( do dziś nie wiem dlaczego akurat kluczyk , a nie krzyżyk) i obcina moc prawie do zera poza tym silnik ma dziwną jak na diesela charakterystykę - przy 80 km/h musisz do trójki redukowac ,żeby wyprzedzić... |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-09-21 13:12:01 Bo to diesel Opla... I wszystko jasne.
Teraz mają Fiutowskie |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-09-21 13:27:55
Opel nie robi już dizli? Zwątpili w swe zdolności i możliwości? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-09-21 13:29:48 Teraz to inaczej nazwane Fiaty, chyba, że gadam głupoty.
Ale rodzina 1.9 120 i 150 to chyba to samo. W Fiacie nie ma 1.7 na 90 %, więc to pewnie Opla wynalazek |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-09-21 13:55:36 opel korzystał też z dizli isuzu.
a co do awaryjności - mój pociot ma nissana primerę 1,9d (silnik od renault) niedawno skończyła mu się gwarancja, ale do tej pory 2 razy wymieniano wtryskiwacze, raz turbinę i parę innych pierdół. Gdyby to naprawiać bez gwarancji to koszt wynosiłby coś 5 esperaków* Więc gdybym teraz miał kupować nowe auto, to chyba bym nie wziął dizla... na chyba że z 7-letnią gwarancją * przy kursie 1 esperak=5 tys.pln |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-09-21 14:17:27
Diesle 1.7 w oplu były dwa - jeden "oplowski", a drugi isuzu. Ale to dot. astry I i "zwykłych" turbodiesli - jak jest teraz, pojęcia nie mam... |
sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2007-09-21 15:50:14 nie z fiuta , ale od forta teraz biorą.. zamienił stryjek... bee
diesela to robi VW i Merc, nienajgorsze ( ale już ni eto co ww) robi też PSA, reszta to mniej lub bardziej gówniane pomysły... |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2007-09-22 00:56:15
Dobrze gadasz - CDTI
Te oplowskie raz, że były mułowate-dwa, że więcej paliły. |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2007-09-22 11:31:12 hehe jak miło, że o mnie pamiętacie
Moje Volvo też było "lekko stuknięte" do wymiany miała być tylko maska, błotnik i reflektory... hehehe Ten przód dziwnie wygląda, wydaje mi się, że coś już było robione. Ja nic nie mam przeciwko rozbitkom (za wyjątkiem totalschade hehe). Tylko weź pod uwagę kilka rzeczy: warsztat (gnoje u których robiłem swoje to partacze i naciągacze) - i niestety tak będziesz miał w większości warsztatów naprawiających rozbitki, mają tego teraz kupę i mają cię w dupie - wszystko im jedno czy klepią 15 letnie bmw, czy w miarę nowe 2-3 letnie auto warte kilka razy więcej. Na nic zdały się moje wywiady u znajomych, polecały ich trzy osoby, schludny warsztat i wcale nie najtańsza oferta. Druga sprawa to twój czas i stres - ściąganie auta, papierkologia, szukanie części - ja na to straciłem równy miesiąc, zaniedbując pracę. Policz ile w ciągu mieściąca możesz zarobić i dodaj to do sumy za auto. Jeśli dalej ci wyjdzie te 7-10k taniej niż za auto z tego rocznika, to może warto powalczyć. Ja jednak nie mam już zamiaru takiego manewru robić Choć w moim przypadku finansowo jestem na + i właśnie naszła mnie myśl aby to Volvo sprzedać i kupić coś o czym zawsze marzyłem Jeepa Cheeroke.
[ wiadomość edytowana przez: elChopin dnia 2007-09-22 11:32:07 ] [ wiadomość edytowana przez: elChopin dnia 2007-09-22 11:33:40 ] |
MarEsp20 Audi A4 1,8T 150KM p ... Chorzów | 2007-09-22 14:41:22
A jak się zakończyła sprawa z rejestracją Volvo bo z tego co pamiętam przechodziłeś przez jakiś kazus prawny - możesz się pochwalić jak z tego wyszedłeś ? |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2007-09-22 16:27:52 hehe - to mi tyle zdrowia zżarło... szok. No więc jak się okazało zawalił sprawę ten gość od którego kupiłem auto - poprostu nie zadbał o te dokumenty - dosłał mi jakieś 2 tyg. po rejestracji. Prawo jest takie, że teoretycznie powinni zarejestrować to na podstawie dokumentu który miałem (jakiś tam brak przeciwskazać do rejestracji pojazdu na terenie UE) - jednak wiadomo jak jest w naszym posranym kraju - wszystko zależy od tego jaką nogą wstanie urzędas. Na początku byłem grzeczny i miły - prosiłem itd, później się wqurwiłem i postraszyłem odwołaniem skargą itd - powiedzieli z uśmiechem, że mogę składać - jakieś 3 mies. na to odwołanie się czeka. Po wysłuchaniu paru historyjek ludzi z kolejki (byłem w tym urzędzie 11 razy, spędziłem tam ok 16h w trzy różne dni) - m.in. tej gdzie ludzie nie mogli zarejestrować auta od 8 mies. - umówiłem się z Panią kierownik tego zajebanego referatu - zaniosłem parę ładnych gadżetów - i się wszystko da za 3 dni był dowodzik (skurwiel który nie chciał mi tego zarejestrować prawie mnie nie zabił wzrokiem, ale cóż pani kierownik kazała więc musiał) - załatwili to bez tego dokumentu, nawet nie musiałem nic na polski tłumaczyć - posrany kraj... |