Brak swiatel stopu w blendzie. Byly i nie ma?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Pewnie zaraz spadna na mnie slowa krytyki za to, ze wylatuje z takim problemem zamiast uzywac wyszukiwarki. Wiec odrazu mowie, ze korzystalem z wyszukiwarki i znalazlem tylko to jak zrobic te stopy na blendzie, co polaczyc, itd
Przeszukujac te watki co znalazlem zauwazylem, ze niektorzy pisali ze u nich to nie dziala. U mnie od zawsze byly i dlatego czuje taki niesmak jak to nie dziala

Wlasnie moj problem polega na tym, ze mialem wszystkie swiatla stopu(2 na blendzie, jeden z jednej strony i drugi z drugiej na blotniku oraz "3 swiatlo stopu" -> jakby nie liczyc piate )
A ostatnio zauwazylem, ze brakuje tych na blendzie?? nic nie bylo zmieniane, tak szczerze mowiac to bagaznik nawet nie byl otwierany poprostu nie dziala? Boczne sa, trzecie swieci tak wiec zle nie jest ale jak sa to maja dzialac!
Zarowke sprawdzalem, okej, bezpieczniki tez okej. Jest moze jakis przekaznik osobny do tych swiatel na blendzie? Moze pod maska trzeba gdzies poszukac?
Gdzie moze tkwic problem?? Mial ktos moze juz taki problem z tym?
Zaznaczam odrazu, zeby nie bylo zadnych nieporozumien, ze "3 swiatlo stopu" zamontowane jest juz od ponad 2 lat i do tej pory wszystko dzialalo,w samym bagazniku nic z elektryka nie bylo robione

HELP!

Cytat:
2007-09-26 17:12:52, mikolaj_gliwice pisze:
Zaznaczam odrazu, zeby nie bylo zadnych nieporozumien, ze "3 swiatlo stopu" zamontowane jest juz od ponad 2 lat i do tej pory wszystko dzialalo,w samym bagazniku nic z elektryka nie bylo robione HELP!

oczywiscie ze bylo robione espero homologowane na europe nie mialy stopow w blendzie..wiec ktos je musial dorobic trzeba sprawdzic skad sa ciagniete kable do oprawek w blendzie..od tego zacznij..napewno alo do wtyczki pod polka albo do stopow w blotnikach..jak sprawdzisz to napisz

Chodzilo mi o to, ze nic nie bylo zmieniane przezemnie i nagle przestalo dzialac.

Auto bylo juz kupione razem z dzialajacymi swiatlami w blendzie, to ze ktos wczesniej tam mieszal tak zeby dzialaly to mnie to lotto

A gdzies 3 tyg temu nagle swiatla przestaly dzialac bez jakiejkolwiek ingerencji z czyjejkolwiek strony. Nie chce mi sie jakos wierzyc w jakies krasnoludki ktore by przepalily kable lub rozlaczyly kostki ale jak bede mial chwile czasu to i tak zerkne tak jak napisales

Tylko wlasnie sie zastanawaim co jeszcze moglo sie stac, ze nagle przestaly dzialac?

Cytat:
2007-09-27 15:42:54, mikolaj_gliwice pisze:
Chodzilo mi o to, ze nic nie bylo zmieniane przezemnie i nagle przestalo dzialac. Auto bylo juz kupione razem z dzialajacymi swiatlami w blendzie, to ze ktos wczesniej tam mieszal tak zeby dzialaly to mnie to lotto A gdzies 3 tyg temu nagle swiatla przestaly dzialac bez jakiejkolwiek ingerencji z czyjejkolwiek strony. Nie chce mi sie jakos wierzyc w jakies krasnoludki ktore by przepalily kable lub rozlaczyly kostki ale jak bede mial chwile czasu to i tak zerkne tak jak napisales Tylko wlasnie sie zastanawaim co jeszcze moglo sie stac, ze nagle przestaly dzialac?

bosz no wlasnie po to ci mowilem zebys sprawdzil skad biora te swiatla prad zeby dojsc co moglo sie zepsuc..jesli np biora zasilanie z ukladu trzeciego stopu (twoja lampa 3go stopu wcale nie musi brac stamtad zasilania) to mogl pasc przekaznik..przekaznik jest w nogach kierowcy po lewej stronie..jak otworzysz ta puszke to zerknij czy sa 4 przekazniki..jesli sa tylko 3 to znaczy ze uklad 3go stopu jest nieaktywny i zasilanie do dodatkowych stopow musi byc w obwodzie stopow w blotnikach

W niektórych blendach trzeba trochę bardziej pokombinować ,żeby podłączyć te stopy. Między innymi trzeba włączyć w obwód diody.
Tak jest chyba ze wszystkimi blendami z napisem "espero" ,ale chyba nie tylko przy nich .