Jeden przewód WN

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie takie:

czy można kupić pojedynczy przewód WN ten główny od cewki do kopułki??
Jak ktoś wie gdzie to niech da znać bo ja już kilkanaćcie sklepów oblatali i tylko komplety.

Wiem wiem - nie wymienia się pojedynczo ale ja dopiero co kupiłem nowe za 180 zeta a po pożarze brak mi głównego i szkoda mi tamte wywalać albo płacić 80 za właściwie jeden potrzebny.

Pozdro

Adam

Ja jak wymieniałem przewody WN to dobre ze starego kompletu zostawiłem sobie w piwnicy właśnie aby uniknąć takich problemów jak Ty. A ten głowny przewód zwykle nie nawala. Czy można kupić... nie... może jakiś elektryk zabawiłby się w produkcję.

Właśnie teraz jest u mnie ten ze starego kompletu i czuję że nie domaga.

Cytat:
2007-09-24 21:36:47, piotr_ek pisze:
Czy można kupić... nie...

Czy można kupić... tak
W moim "cudownym mieście" jest taki sklep, w którym kiedyś kupowałem kable na sztuki
Trzeba tylko znać długość i sposób zakończenia fajek (prosty czy kątowy)

Ten kabel nawala i unieruchamia auto

kable mozna kupic na sztuki ale czesto sa kiepskiej jakosci- ja kiedys skusilem sie na taki zakup (kabel miedzy swieca a kopulka)
i po kilku kilometrach silnik zaczal przerywac -okazalo sie ze
z nowo nabytego kabla pod wplywem temperatury rozpuscil sie i splynal ten gumowy kapturek ktory zaklada sie na swiece , widocznie guma byla slabo zwulkanizowana .
Jak te gumowe nakladki masz ok ze starego kabla to mozesz sobie rozebrac i przerobic inny kabel potrzebne sa kombinerki plaski wkretak ,1 piwo i 10 minut czasu.