[Accent II] NIE CHCE ZAPALIĆ na gazie sekwencyjnym POMOCY!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mój hyundai accent II (silnik 1,3). NIE CHCE ZAPALIĆ. Na gazie sekwencyjnym jest od roku. Byłem u kilku mechaników i scenariusz ten sam auto w warsztanie tydzień, dwa a reaultatów żadnych.

Wtryski wymieniłem dwa razy, pompkę paliwa, ciśnienie paliwa jest dobre, przepływomierz pokazuje dobre wskazania, sondy działają dobrze, przewody i świece wymienione, komputer podaje b. dobre parametry i nie ma się czego czepić.

Zaczeło się ok. pół roku temu gdy autko zaczeło palić za 3 razem i tak coraz gorzej, aż do teraz, za 40 - 50 razem. Zawsze regularnie jeździłem na paliwie i gasiłem go na paliwie.

Gdy go odpalę przez chwilę chodzi jak na trzy baniaki, i podczas jazdy robi żabki dopóki się nie nagrzeje lub nie przełączy się na gaz.

Wyniki napraw są takie: podczas zapłonu paliwo nie jest podawane do wtrysków. Radzę sobie teraz tak z tym, że biorę do szczykawki paliwo i wlewam do węża po czym odpalam

Proszę o radę bo już coraz zimniej i tak długo już nie pojeżdżę!

[ wiadomość edytowana przez: mbrs dnia 2007-09-13 09:19:56 ]

Sprawdz wtryski czy nie sa zapchane. Moze centralka od gazu nie zalacza ci wtryskow paliwowych wiec warto sprawdzic czy wystepuje na nich napiecie. najlepiej odpiac centralke od gazu i sprawdzic czy na orginalnej instalacji pociagnie

to co mi poradziłeś było zrobione i żadnych efektów

a bylo sprawdzane czy ecu wysyla sygnal na wtryski ( mierzone bezposrednio w ecu ) wtryski sa sterowane minusem.
Napisz ktory rok acenta to podam ci na ktorych pinach w ECU jest sterowanie pod wtryski

accent jest z rocznika 2000

A odpowietrznik wtrysków od benzyny nie jest zapchany? Odłącz tą rurke i spróbuj odpalić - zobacz czy z rurki wydostaje sie paliwo - oczywiscie zrób to bezpiecznie zeby coś sie nie zapaliło jeszcze z jakąś drugą osobą.

Podobna sprawa była u mnie. Winny był zaworek ciśnienia paliwa przy listwie wtryskowej.

Było sprawdzane i ecu wysyla sygnal na wtryski.

Zaworek ciśnienia paliwa przy listwie wtryskowej jest w modelach do '99. U mnie jest w zbiorniku a ciśnienie jest ok.

A jaki masz poziom benzynki? U mnie występowało zjawisko że gdy w zbiorniku było wachy ponad połowa odpalał pięknie. Ale gdy poziom skodził poniżej połowy to zaczynały się problemy.

Jesli ecu podaje na wtryski sterowanie i paliwo w listwie jest to wina jest w samych wtryskach. na wtrysku po przekreceniu zaplonu powinien byc staly + a ecu wysyla impulsy -