Wyciszenie pokoju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Kupilem nowe mieszkanko i chce swoj pokoj wyciszyc co by dac uszom odpocząć od słuchawek. Moze moze jakies pomysły jak to zrobić i czym ?

P.S Błagam tylko nie foremki od jajek

Cytat:
2007-10-30 08:37:45, Zwierzu pisze:
P.S Błagam tylko nie foremki od jajek

Rok 1989 i moja praca dyplomowa mi się przypomniała "Wyciszenie pomieszczenia projektora". A później foremki, papier toaletowy i klej do tapet. Ale to było w czasach, gdy ta forma wyciszenia była jedyną dostępną.

Są specjalne maty wygłuszające, ale nie są one równe, tylko mają powierzchnie takich jakby stożków, więc dostawałbyś oczopląsu w pokoju. Rozwiązanie to jest skuteczne, ale drogie, stosowane w studiach nagraniowych. Orócz tego możesz wyłożyć ściany styropianem, ale pokój wtedy Ci sie zmniejszy znacznie. Dobrym rozwiązaniem jest wyłożenie ścian pianką taką jak sie rozwija pod panele podłogowe, a potem wyłożenie ścian deskami (ale wtedy pokój by wyglądał jak sauna) Tyle wiem z wlasnego doswiadczenia, bo wygłuszałem salkę w której mamy próby, ale nam nie zależało na wyglądzie, więc daliśmy tylko styropian i wytłoczki z jajek

Pozdr.

Cytat:
2007-10-31 12:25:22, robertkaluza pisze:
Są specjalne maty wygłuszające, ale nie są one równe, tylko mają powierzchnie takich jakby stożków...

Są również dostępne maty wygłuszające gładkie.
Jakiś czas temu kupowałem takowe na firmę w celu wygłuszenia silnika sprężarki.
Efekt rewelacyjny , jednak cena powalająca .....