Co z tym wałem z Bisa??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chłopaki mam takie pytanie...smigałem na tym wale do czasu jak między panewke a czop wału nie dostały sie jakieś opiłki metalu i porysowało go! Da się jeszcze coś z nim zrobić? Na wale wybita jest 2...oznacza to drugi szilf czy jak?! Wypowiedzcie się...

Sorry, a jak ktos ma ci na podstawie zdjęcia powiedzieć czy wał kwalifikuje sie jeszcze do szlifu????? Bierz wał do szlifierza, niech pomierzy i ci powie.
Kolejne pytanie z cyklu: " cos gdzies mi mi brzęczy, jak to naprawić???"

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2007-10-31 11:29:52 ]

No dlatego zapytałem sie czy ta 2 oznacza już jakiś szlif czy też nie!! Tylko w mojej okolicy nie można zaszaleć z warsztatami które zrobią Ci byle co z miłą checią!!

No niestety, nikt za darmo ci nic nie zrobi. To fakt. Ale na odległośc nikt tez ci nie powie czy wał nadaje sie do uratowania bo to po prostu trzeba zmierzyć.

Ja tu wcale nie twierdze ze ktoś miałby mi coś za darmo robić...gdzie nie zajdziesz to marudzenie a po co, dlaczego, na co itd.

To fak, ja też ma problem ze znalezienie łaskawcy który się schyli nad Samarą - "Panie, to Łada, to nie warto robić" - więc radzę sobie sam. A z grubymi sprawami jeżdzę do znajomego mechanika do Krakowa.

Nie mam super suwmiarki ale moim strzepem zmierzyłem czopy:

główne - 54mm
korbowe - 44mm

Więc chyba nominał...albo??!!

PMR Przywory. Niedaleko od ciebie może ze 20 km zrobią Ci to bez żadnego problemu my tam cały czas u nich układy korbowo - tłokowe szlifujemy.

Może że wygodniej Ci do Opola to KDB na ul. Pużaka.

Bliżej już mam do przywór...chyba będe musiał tam podskoczyć! Dzięki za info