Dziwny dzwiek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jadac dzisiaj na przeglad uslyszalem dziwny monotoniczny pisk wydobywajacy sie z mojego auta. Charakteryzuje sie on tym ze slychac go z prawej strony(z pozycji kierowcy) i tylko wtedy gdy auto jest na biegu jak wrzucam na luz pisk znika. Co mi sie tym razem syplo ??

wentylatot od nadmuchu - tez kiedys az podskoczylem
pasek klinowy sie slizga
wiecej pomyslow nie mam

wentylator odpada bo wiem jaki to siwergot moze wydac i to nie on a pasek to mi sie nie wydaje bo byl calkiem niedawno wymieniany bardziej mysle cos o tylnym moscie ale nie wiem

Sprawdź ewentualnie łożysko na wale! może ono powodować taki objaw.

u mnie taki pisk wydobywala pompa wodna ,ale jest po prawej stronie samochodu

No a pytanie takie: nie jedziesz tylko gazujesz. Jest pisk czy go nie ma?

w takim wypadku nie jestem w sanie tego wychwycic wiec nie wiem czy piszczy czy nie

No to moze piszczy caly czas jak jedziesz (samochod zie porusza) tylko silnik zaglusza. To rzeczywiscie moze byc to lozysko na wale, bo jak by pompa to bys slyszal tez na postoju.
Otworz klape, glowa do komory silnika, palec na linke gazu i sluchaj

Cytat:
2004-12-30 10:14:21, Kamil_H pisze:
........palec na linke gazu i sluchaj

że na co palec??? Tam nie ma linki

Jeśli mam być szczery,to jedyny pisk,jaki do tej pory słyszałem,podczas eksploatacji mojej siódemki to łożysko ślizgowe sprzęgła,ale to raczej przy wysprzęglaniu

Cytat:
2004-12-30 10:43:02, Leszek_Gdynia pisze:
że na co palec??? Tam nie ma linki

No dobra. wiem chodzi o tą dzwigienke Ale dokłądni się znaleźli Niech będzie że cięgno.

Cytat:
i tylko wtedy gdy auto jest na biegu jak wrzucam na luz pisk znika

i dalej nie wiem co sie dzieje idzie kur... dostac eh

Jak sie urwie to będzie wiadomo (albo nie będzie wiadomo ale przestanie piszczeć )