Co dalej z Omegą ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos wie coś o planach dotyczących produkcji omegi ??? nie mogę złapać żadnego umysłowego z GM i Opel Polska który udzieliłby mi wyczerpujących informacji - doszły mnie słuch że Opel jeszcze do końca roku 2003 będzie produkował i sprzedawał Omegę C ( Omegę 2000 czy jak kto woli B po face liftingu ). GM ma zamiar wpowadzić popieprzony autobus Signum jako super luksusową furę ( co prawda z rodziny nowej Vectry ale cholera ich tam wie ). moje pytanie brzmi co dalej z omegą. wszystkich cokolwiek wiedzących proszę o kontakt na mail lub prv

pzdr
( jest to powtórka postu na OKP ale zależy mi na informacjach :|

---+++== LOS OMEGAS BESTIALES ==+++---
>>> www.urg.prv.pl <<<

naprawdę NIC nie wiecie ???

Ze smutkiem muszę stwierdzić,że z moich informacji wynika........hmmmm....... tragedia niestty Omesia zniknie z palety Opla i to bezpowrotnie jak narazie (info. od prezesa salonu). Ciągle rosnące modele Astry czy Vectry nie wspomnę o Corsie, doprowadziły do podjęcia decyzji przez GM o wycofaniu modelu Omega

Ten temat poruszaliśmy w Krakowie i wpadliśmy na pomysł.............kupmy po kilka sztuk, zakonserwujmy a za parę lat będzie jak znalazł ....hmmm wiem, że żarty nie na miejscu ale niestety - trzeba się będzie z tym pogodzić
Całe szczęście, że Omega tak naprawdę jest nieśmiertelna!!!!!!

Pozdrawiam

Robert

Słyszałem, że następcą ma być Opel Signum. Niestety wygląda z przodu jak nowa Vectra . Dokładne dane są pod adresem:
http://www.europe.opel.com/brand_sites/signum/index.html

pozdro
3

no tak ale signum to autobus na bazie nowej vectry . nie orientujecie sie z kim łebskim mozna pomailować z GM albo Opel Polska ?

a jednak...
miałem nosa co do programu Olympia ...
Nowa Omega przewidziana na rok 2003 bedzie podobna do nowej Vectry, Signum, Merivy, Corsy itd....
oto jej zdjecia:
jak sie pozbieram napiszę cos więcej

Patrząc na foto to jestem szczęśliwy posiadaniem takiego klasyka jak OMEGA A

No cóz nie wiem jak Wam, ale mnie się to auto ze zdjątek cholernie podoba. Aż serducho zabiło mocniej... Jezeli tak ma wyglądać nowa Omesia to już chciałbym ją mieć. Niestety ta kasiorka...Uważam, że jest to jeden z najładniejszych projektów jakie widziałem w ostatnich latach.
Pozdr

Chyba trzeba szybko kupować co nam wpadnie w ręce. Patrząc na te zdjęcia, jak nic za chwilę będą bardzo poszukiwane.
Pzdr.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

no cóż patrzyłem na zdjęcia i dalej mam mieszane uczucia
- po pierwsze omega 2003 jak widać dalej jest konsekwentnie zrobiona zgodnie z programem olympia - co za tym idzie design wszystkich opli stał sie taki sam: olbrzymie reflektory ( o 2 numery za duże ) jak w cadillacu cts , new edge karoserii podobnie jak w focusie co chyba najbardziej mną wstrząsa
- po drugie jeszcze nie wiadomo jakie wnętrze
- jakie silniki ???
pożyjemy zobaczymy
pzdr
a wersja caravan ( hmmm ordynarna ... , japończyk wyłazi każdym skrawkiem karoserii)
ps. bardziej TO przypomina liftback niż sedana

---+++== LOS OMEGAS BESTIALES ==+++---
>>> www.urg.prv.pl <<<

Panowie przykro mi to stwierdzic, ale to co zobaczylem na zdjeciu ponizej, to juz nie jest OMEGA to juz jest jakis karakan, a nawet rzeklbym kondom. To cos wyglada jak Focus a''la Octavia. Jest mi bardzo przykro i smutno i nie wiem jak wyrazic swoj bol.
Na koniec apeluje jeszcze do posiadaczy A i B. Pielegnujcie malenstwa, zeby za kilkanasie lat pokazac ludziom co to jest prawdziwa OMEGA. Bo przyszlosc nam sie za bardzo wkrada.
Pozdro.

Chyba zostałem źle zrozumiany:
Zdjęcia są ohydne: jeszcze pomarańczowy kolorek i sprzedawać gminom jako gimbusy.
Należy obkupić się w to, co obecnie dostępne.
Pzdr.

-----------------

witam po długiej nieobecności.OKP miał problem z moim logowaniem. jakość zdjęć niezła ale zawartość..............TO BOLI!!!!!!!! Prowo znów masz rację i dołączam się do tego co napisałeś.

Panowie... bez nerw!
Założę się, że w latach 80-tych użytkownicy Rekorda tak samo reagowali na jakiekolwiek zwiastuny np.Omeśki B...
Czasy się zmieniają i nasze oczy przyzwyczają się również do nowej Omeśki..... tzn. już nie Omeśki.... ale jej następczyni....
Jedno jest pewne - nie wywołuje ona na razie pozytywnych reakcji, także u mnie....

Jeśli mam być szczery, wersja sedano-podbna bardzo mi się podoba. Kombi raczej nie. Jeśli to czerwone cacko wielkością nie przypomina Vectry, ale ma odpowiednio dużo wzdłuż i wszerz oraz jeśli wewnątrz nie skrzypi tandetnym plastikiem, to nie mam nic przeciwko takiej następcznyni Omegi. Hawgh!

------
Pewnie trochę narażam się kolegom mniej otwartym na wszystko co nie przypomina Omegi A Jest to szczególna grupa koneserów. Dla nich nawet B to już nie Omega (a może to prawda......)

Zapomnialem dodac ze musi byc tylny naped i silnik pow 200 KM. Prosze o dodatkowa infomacje n/t rodazuj napedu i najmocniejszych silnikow przewidzianych do tego pojazdu.

Jeśli mam być szczery, to linia przypomina trochę Passata, ale jeśli tak jak pisze Kartos zachpwany będzie tylny napęd i gabaryty, to sedan jeszcze do łyknięcia. Natomiast kombi to kompletna pomyłka skrzyżowanie Citroena z Fordem.

omega ????????

>/www.autoefl.p koniec bestii?

[ wiadomość edytowana przez: disel dnia 2003-01-03 09:49:49 ]

chevrolet omega dalej produkowany w brazylii - co w tym dziwnego ? taki sam jak cadillac catera zastąpiony już przez CTS-a. a w te rewelacje na wa.ski.prv nie chce mi się wierzyć

po za tym kolega mamad w swoim artykule pominął kilka istotnych rzeczy: Nie tylko Omega B była produkowana w Europie i Stanach ( Pomijam fakt istnienia Holden VX Commodore w Australii o którym mamad nie wspomina słowem ). Również model A był sprzedawany w stanach ( w australii też ) Jako Chevrolet Omega - tak trudno to było sprawdzić ?.
Cytat:
Pod tym względem mimo 10 lat Omega wcale się nie zestarzała, choć nigdy nie miała ekskluzywnego image'u.

- no kurwa w tym miejscu już nie wytrzymałem. A jakie są kryteria ekskluzywności - firanki w oknach? Kolega zapomniał o Senatorze ??? albo o supersportowych wersjach evo500 i lotusie ??!!!! Czy może wyznacznikiem ekskluzywnosci jest fura kasy za dalej bądż co bądż auto na 4 kołach ???!!! ( dygresja - widzieliście wnętrze Porsche Boxter S - jakość wykończenia jak w syrence !!!!! ). Uff może jeszcze cos dopiszę na razie nerwy mnie poniosły. Niestety autor nie podał maila więc truje Wam dupę tymi wywodami

pzdr

Bo to jest artykuł dla publiczki a nie dla takich fachowców jak MY.
Jak ktoś wykaże pęd do wiedzy to i tak znajdzie info i wyciągnie odpowiednie wnioski, a jak zatrzymał się na etapie VW, no to takie efekty. (Co to znaczy "silnik 2,5 a właściwie 2,6" i "3,0 a właściwie 3,2" - już to obrazuje znajomość tematu!)
A może to i dobrze, jeżeli ktoś ma podobne opinie jak mamad, to znaczy że nie dorósł do Omegi i nie będzie zaśmiecał szacownego grona jej posiadaczy.
Tako rzecze Zaratustra...
Pzdr.

-----------------