Dzien dobry prosze o pomoc moze ktos z forowiczow bedzie w stanie cos pomuc bo fachowcy ktorzy zakladali instalacje widac nie wiedza co zaradzic.
Mianowicie mam zalozona instalacje stag300 (niebieska listwa wtryskiwaczy)
Samochod to Honda Legend 3.5v6 (205km) z 1997r.
Problem polega na tym ze przy jezdzie na gazie gdy zatrzymam sie na swiatlach i ma wcisniety hamulec (samochod to automat) Trzesie cala buda.Chcialem nadmienic ze mam dysze 2.2mm a wedlug tabeli mocy na cylinder powinienem miec 2.6mm-2.8mm
Wiec co sie okazalo od poczatku mialem dysze 2.2mm wszystko niby chodzilo tylko przy postoju trzeslo buda wiec wsadzili mi dysze 2.8mm przeprogramowali komputer i trzesienie zniklo lecz po przejechaniu 20km i zatrzymaniu sie ponownie powrucilo lecz odczuwalnie wieksze.
Mysle ze panowie od lpg nie wiedza jak temu zaradzic i wsadzili ponownie dysze 2.2mm w tym momecie trzesie mniej choc dalej nie zniklo i samochod gorzej reaguje na wcisniecie gazu tak jakby zastanawial sie dluzej nad redukcja biegu.
Przy dyszach 2.8mm super przyspieszal zero problemow powyzej 1.8tys obrotow na minute. Lecz szarpanie na postoju i przy wolnym ruszaniu do 1.8tys.obr odczuwalne szarpanie calym samochodem.
Prosze o pomoc co mam tym Ala specjalista powiedziec jak temu zaradzic.
Wiec |