Problem z ruszaniem CC 700

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem mianowicie mam CC 700 i jest sprawa natury takiej nieważne czy silnik jest zimny czy ciepły efekt przy ruszaniu jest taki jakby hamulce trzymały znaczy trzeba sporo gazu dodać aby ruszył spotkałem sie już w kilku cieniasach z takim przypadkiem ale nie wiem co było tego przyczyną?? Pomóżcie bo raz samochód dość sporo pali(i gazu i benzyny) dwa że strasznie ciężko go przepchnąć może to jakieś łożysko bo samochód podnosiłem na podnośniku kolumnowym i koła kręciły się lekko

Wszystkie 4 koła obracają się luźno? a jak ze zbieżnością kół,może koła Ci się rozjechały i opony się zdzierają.

zmień silnik bo 700 nie jedzie i to pewnie w tym problem.

Czemuż od razu silnik przecież jak wychodził z fabryki to na pewno sie tak nie działo zależy mi aby był ekonomiczny więc nie musi być bogiem mocy ale chciałbym aby wszystko działało poprawnie a może to kwestia pieprzonego Aisana??

dlatego iż ten silnik to wielki nie wypał a w porównaniu do ekonomiczności to też nie jest bogiem bo 900 na wtrysku pali mniej od tego i już jakies osiągi zapewnia.
EDIT: aha o gaźniku to już się nie wypowiadam bo ten aisan to *****

[ wiadomość edytowana przez: CEHU dnia 2007-10-02 23:30:07 ]

to auto z tym silnikiem nie jedzie a co dopiero jak mu gazu zapodasz

jeśli ciężko się toczy a koła po podniesieniu lekko się obracają to pozostaje jeszcze ciśnienie w oponach. Rzecz rzekomo prymitywna ale z doświadczenia wiem, że 3 na 4 auta mają niewłaściwe ciśnienie w kołach i kierowcy wtedy narzekają na różne bolączki ("ściąga" ich, drze opony na rantach itd.). Druga sprawa to serwo, które po odpaleniu może lekko "atakować" pompę, ale to zazwyczaj kończy się całkowitą blokadą hamulców po kilkuset metrach jazdy. A co do CC 700 na Aisanie i z gazem to współczuję głęboko i dołączam się do wypowiedzi kolegów forumowiczów.