| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2004-04-07 19:50:03 może być proste lub nie. zakładam że elektronika w hultajach jest ok. ale może sie zdazryć uszkodzenie modułu pracy przerywanej, może to wina jednej z blaszek przy silniczku. pod pokrywą mechanizmu silnika (trzy śrubki na krzyżak) są takie dwie blaszki jedna odpowiada za wyłączanie pracy ciągłej druga przerywanej, zdarza sie brak połączenia między nimi a płaszczyzną kólka zębatego. z tym że wtedy raczej miałbyś problem z poprawnym wyłączeniem ( nie wracaja na miejsce). także raczej automat lub przełącznik przy kierownicy nie włącza prawidłowo. trochę sprawdzania ze świetlówką 12V. |
profil-usunięty HF MEMBER | 2004-04-07 20:45:57 do pozycji tez nie wracaja moze dokladniej opisac gdzie co jest |
profil-usunięty HF MEMBER | 2004-04-07 22:46:19 tmoze to jest to mozes zmi wyslac jakis chemat lub opis gdzie to jest doldnie trzeba rozebrac silnik wycieraczek ta czrna obodowe |
profil-usunięty HF MEMBER | 2004-04-09 23:06:57 Wielkie dzieki . Juz sobie poradzilem o byl jednak przkaznik !!!!! Pozdrawiam !!!! |
Wampun HF MEMBER Hyundai Pony Sedan Olsztyn | 2005-09-29 08:00:11 Mam podobny problem jak grunfish. Wycieraczki zaczęły na biegu czasowym chodzić non-stop, pozostałe 2 biegi chodzą prawidłowo.
Proszę o radę. PS. Wczoraj byłem w warsztacie w celu zdiagnozowania usterki. Pan mechanik grzebał się przy desce, po kilku minutach wyciągnął pudełko z plątaniną kabli i mówi: "
Sprawdziłem producenta tego przełącznika w sieci i jak się okazało jest to ACTIVA SA z W-wy, a to pudełko to alarm samochodowy, litera B natomiast to jeżeli dobrze pamiętam z zajęć ZPT z podstawówki to jest to chyba oznaczenie że produkt spełnia normy bezpieczeństwa... Zapłaciłem 10 zł za tą "diagnozę"... |
Wampun HF MEMBER Hyundai Pony Sedan Olsztyn | 2005-10-08 18:20:12 Okazało się że była to wina ułamanej blaszki w przy silniku wycieracze. Blaszka została przylutowana w serwisie RTV i oklejona poksyliną, koszt naprawy 5zł +10 zł za poksylinę ![]() |
cendra HF MEMBER Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2007-10-03 18:02:23 mam ten sam problem z wycieraczkami możecie mi pomóc i podesłać jakieś poglądowe zdjęcia jak to wygląda? wydaje mi sie, że widziałem zdjęcia do tej usterki na forum, ale nie mogę ich znaleźć... |
mihu24 HF MEMBER Lantra Pszczyna/Oświęcim | 2007-10-05 12:50:21 Jak ktoś chce cały silniczek to odstąpię za parę złociszy |
cendra HF MEMBER Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2007-10-07 16:55:56 sprawny? ile z przesyłką? czekam na wiadomość na priv |