| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-10-09 22:58:09 ale temperatura jest mała czy słabo wieje??
może filtry sa pozapychane ?? |
kokon55 Chojnice | 2007-10-10 07:32:38 przewody które idą do nagrzewnicy są gorące jak cholera, a powietrze które ma ogrzać kabinę samochodu jest bardzo delikatnie ciepławe!!Wentylator jest ok,ale temp. powietrza do bani!!!!,poziom płynu jest ok |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-10-10 10:05:11 Wyrwij konsolkę i zobacz czy pancerz linki nie przesunął się w mocowaniu przy pokrętle. To samo przy zaworze.
Obydwa przewody są tak samo gorące ?? Pozdro. |
marcin06ge Zgierz | 2007-10-10 11:38:03 W mojej corolli 4E-FE też nie leci zbyt gorące ale mysle ze jest to spowodowane tym że temperatura silnika to 70stopni a przy 75 juz sie wentylator załącza ,wskaźnik pokazuje norme czyli jest na środku więc chyba tak musi być..... |
fala1981 ->Toyota Parking Only<- Toyota Camry Białobrzegi | 2007-10-10 13:05:52 Mam podobny problem w Camry 3,0V6 24V tzn wskaźnik temp. jest w normie nawiew jest ok natomiast nie leci gorące powietrze, tylko letnie.Linki sprawdzałem chodzą dobrze i kanałe też ok. się otwierają. Poziom płynu w normie. W takim razie gdzie leży przyczyna? Może to nagrzewnica? |
Zawika1 Toyota Carina E Kombi Gdańsk | 2007-10-14 19:35:45 Macie panowie zamulone/zapchane nagrzewnice.
Postępować z tym należy podobnie jak z zakamienionym czajnikiem. A potem b.dobrze wypłukać układ chłodzenia z osadów. |
kokon55 Chojnice | 2007-10-14 21:15:37 witam!!!!
dokładnie wczoraj dobrałem się do całego problemu z ogrzewaniem i rzecz niesamowita!!!!!!Samochodzik grzeje dziś jak ta lala !!!!!! Problem był banalny !!!! FAKTYCZNIE NAGRZEWNICA BYŁA ZAPCHANA!!!!!! Do nagrzewnicy idą 2 przewody ,do przewodu wprowadzającego wodę dołączyłem dodatkowy wąż z zimną wodą aby wypłykać nagrzewnicę ,do węża wyprowadzającego wodę z nagrzewnicy także dołączyłem wąż aby woda nie leciała na silniik!!!!! Puściłem naprawdę mocny strumień wody i coś niesamowitego...zaczoł lecieć taki ceglasty szlam,momentami aż zapychało wąż!!!Od czasu do czasu wpuszczałem sprężone powietrze aby zruszyć ten zakamieniały osad!!!!!Płukałem nagrzewnicę na zmianę raz ostry strumień wody raz sprężone powietrze przez 2 godziny aż leciała czysta woda!!!!Moja uwaga!!!!!Nie sugerujcie się czystą wodą w obiegu ponieważ nie jest gwarancja ,że nie ma kamienia w nagrzewnicy!!Mój przypadek o tym świadczy!!!!Pozdrawiam wszystkich!!! |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-10-14 22:13:56
Bo nie wsypywales do pralki CALGONU ...to dlatego |