Lantra 96, pęknięta linka od elektrycznej szyby :( help...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam nie znalazłem nic na temat tego uszkodzenia w tym aucie w arch :/ z tego co rozkreciłem i zobaczyłem to pekła linka ale szyba sie trzyma :| nie wiem co jest 5 moze gdzies głebiej jest przyblokowana?? chodzi o lewy tył miał ktos juz taki problem ?? jesli tak prosze o jakies wskazowki gdzie to mozna kupic(allegro odpada nie ma nic) czy mozna to samemu dorobic jesli tak to opisac w miare szczegołowo jak ?? pozdrawiam ps. wszystko działa silniczek ok kołko całe tylko linka :/

Ja w ponym dorabiałem z linki do przerzutek do roweru, trochę cienka ale już rok mi śmiga,musiałem ją przyciąć na odpowiednią długość i zrobić 3 zaczepy,na końcach supełki zalutowane dają radę ale po środku najlepiej byłoby zamontować taką tulejkę jak jest w orginale bo supełek może wyszczerbić plastikowe gniazdo bo są tam dość duże siły nacisku, ale lepiej taka improwizacja niż żadna. Być może w lantrze też się da tak zrobić. Miłej zabawy.

Musisz zdemontowac element zaznaczony w czerwonym kólka na Rysunku

dobierzesz linke stalowa w kazdym sklepie metalowym na metry ja sprzedaja roznych srednic (najlepiej powlekana) nawijasz tak jak powinno byc i laczysz ja w wozku.
Do laczenia mozesz uzyc takiego zacisku ktory zdobedziesz rozcinajac plastikowa kostke elektryczna.

Powodzenia u mnie smiga juz tak ponad pol roku

mi sie zrobilo cos innego, tzn przy zamykaniu mi cos pyknelo w srodku i juz roczka mozna bylo obracac w gore i w dol a szyba sie nie ruszala : linka byla oka i byla naciagnieta ale cos strzelilo w srodku :/ kupilem na allegro podnosnik z rozbitka ale on juz cos byl chyba naprawiany i teraz szyba mi sie lekko sama opuszcza