| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Edgardo Espero Warszawa | 2007-10-09 14:51:18 Witam,
Poszukuje w Warszawie zakladu ktory montuje blokady skrzyni biegow "niedzwiedz-block" czy jakos tak to sie nazywa. dzieki za pomoc |
Cameel Ford Mondeo MK2 kombi Warszawa Ursynów | 2007-10-09 18:23:02 Chyba na Pileckiego na Ursynowie montują. Jak chcesz, to jutro się upewnię i dam znać. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-10-09 19:55:51 Tylko po co ?
Zamontuj odcięcie za 20 zł i będzie si, byle dobrze ukryć |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2007-10-09 23:30:35
Jaaasne. tylko ze jak zimą chciałem kupić przedni zderzak, to na śląsku był tylko jeden nieuszkodzony i to za 700zł :/ a jakiś rok temu w radio mowili, ze policja rozbila gang specjalizujacy sie w kradziezach Tico i CC. (czesci na giełdzie sprzedawali) Pozdr. |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2007-10-10 11:23:27 blokada skrzyni? zawracanie dupy... jak kolega wcześniej napisał - odcięcie najlepszym rozwiązaniem... i najtańszym zarazem...
w Auto Świat był kiedyś taki artukuł o skuteczności różnych zabezpieczeń samochodowych... profesjonalni złodzieje samochodowi się tam wypowiadali i jednogłośnie stwierdzili że największym kłopotem dla złodzieja jest właśnie odcięcie... ...z wszystkimi innymi zabezpieczeniami złodziej radzi sobie bez najmniejszego problemu w bardzo szybkim tępie... |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-10-10 13:02:21
|
Edgardo Espero Warszawa | 2007-10-10 14:06:11 chcialbym tak z tydzien pojezdzic nowym autem. Tylko tym sie martwie ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-10-10 14:29:31
To AC wykup! Dużo większa skuteczność niż jakiejkolwiek blokady. |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2007-10-10 15:12:02
oj oj oj... właśnie że nie... na blokadę skrzyni biegów są dwa sposoby dlatego też montowanie jej w dzisiejszych czasach jest już żadko spotykane... był na to "bum" w latach 90-tych... teraz już się od tych blokad odchodzi... 1. każdy profesjonalny złodziej samochodowy ma przy sobie cały zestaw wytrychów - góra dwie minuty i blokada otwarta 2. coraz częstszym sposobem jest też wpuszczanie w zamek ciekłego azotu a następnie "rozkruszenie" zamka blokady... [ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2007-10-10 15:12:29 ] |
Cameel Ford Mondeo MK2 kombi Warszawa Ursynów | 2007-10-10 18:41:59 Edgardo, mam adres.
Dembowskiego 17B Jadąc od centrum w stronę Piaseczna ul. Puławską skręcasz w lewo na drugim wiadukcie, w ulicę Pileckiego. Na pierwszej krzyżówce (taka duża, ze światłami i wysepką na środku) zawracasz i od razu skręcasz w prawo w uliczkę osiedlową. Tam robią blokady Mul-T-Lock, coś takiego jak Niedźwiedź-Lock. W normalne dni mają otwarte do godz. 17. |
Edgardo Espero Warszawa | 2007-10-11 07:45:43 Cameel - bardzo dziekuje za adres
ŁUKASZ_GAJER - jestem troche innego zdania Mysle ze kazdy zlodziej szybciej poradzi sobie z elektronika niz zabezpieczeniem mechanicznym. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-10-11 08:04:41
A ja osobiście uważam,że własnoręcznie założone zobezpieczenie da więcej niż blokada mechaniczna. Złodzieje (profesjonaliści, a nie gnoje,którzy chcą sobie pojeździć) mają rozpracowane i alarmy i układy elektroniczne samochodów. Jeżeli samochodu nie da się ueuchomić po jakimś określonym czasie to odpuszczają. Własnoręcznie założony dynks na spółkę z alarmem jest bezcenny. Za wszystko inne..............
Patentów jest całe mnóstwo. Jednym z nich ( mogę zdradzić, bo to jest już archaizm) była możliwość uruchomienia samochodu dopiero po włożeniu radia w kieszeń.Było to upierdliwe,ale skuteczne . Co było rozłączone-tego już nie powiem |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-10-11 17:06:36 Cee'd ma blokadę, fabryczne immo i alarm w kluczu dobrej firmy
Jest AC... Więc śpię spokojnie |