[903] podkładka pompy paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam kolejne pytanie tym razem o podstawke pompy paliwa a chodzi o to czy jeśli moja z dziwnych i niewyjaśnionych przyczyn pękła a silnik mam od ibizy/127 903 to podejdzie mi taka od gaźnikowego cc900?

[ wiadomość edytowana przez: grnb dnia 2007-09-27 22:21:01 ]

raczej niepodejdzie bo jest inna z tego co pamietam, mala i biala duzo wezsza.

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2007-09-27 22:23:03 ]

jeżeli znajdę swoją to ci mogę dać

to chętnie przyjmę bo w sklepie cięzko a na szrotach w okolicy tego brak

sprawdze dzisiaj piwnice i garaż i dam znać.

cechu leży w garage przecież ostatnio mi ją dawałeś

no to mamy

grnb wyśle ci dzisiaj priva z numerem konta co byś mi na przesyłke dał

no to super w takim razie czekam na priva z danymi do wplaty dopilnuje zeby bylo tego tyle zeby starczylo ci na dobre piwko za fatygę

idzie priv.

jeszcze jedno pytanko. okazało sie że moja pompa paliwa ma nie równą płaszczyznę przylegania do tej plastikowej podkładki i teraz co zrobić? zostawić tą podkładkę a pompę wsadzić z malucha, albo dać z maluchowej tylko tą stopkę? da się tak w ogóle? bo nie mam teraz tego przed sobą

są dwa rodzaje podkładek pod płaską pompkę i tą "łamaną" nie przykręcaj łamanej na płaską bo może Ci pęknąć podkładka znajdź inną pompkę -płaską i przełóż membranę wraz z górą.

Cytat:
2007-10-13 08:51:18, grnb pisze:
jeszcze jedno pytanko. okazało sie że moja pompa paliwa ma nie równą płaszczyznę przylegania do tej plastikowej podkładki i teraz co zrobić? zostawić tą podkładkę a pompę wsadzić z malucha, albo dać z maluchowej tylko tą stopkę? da się tak w ogóle? bo nie mam teraz tego przed sobą

nic sie nie martw podkładkę masz równą i nie popękaną to najważniejsze. teraz weź tylko kawałek deski prostej(najlepiej blat) na to papier ścierny nie za gruby (100) i mocno przyciśnij pamiętając by równo przylegała pompa do deski.
potem złóż to wszystko na dwóch uszczelkach od strony pompy a podkładki(najlepiej jeszcze silikon) i jedna uszczelka od podkładki a pokrywy rozrządu też dobrze dać silikon.

ja tak mam w 650( naprawialiśmy na sosinie z hemim i mirasem i trzyma że nie ma ch***)

no dobra ale jak mam pompke od 650 sprawną to mogę ją założyć w to miejsce i będzie git? czy też szlifowanie?

musisz zobaczyć czy masz taki sam trzpień pompy jeżeli tak to ok ja nie pamiętam jak to było... może trzeba lekko przerobić...

przeszlifowałem pompę i złożyłem na dwóch uszczelkach zobaczymy czy będzie dobrze

musi