Jak 1.6 16V znosi gaz???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zamiar założyć do swojego fordzika instalację gazową i nie wiem jak to będzie znosił?? silnik ma 114 tys przebiegu. prosze o pomoc

[quote]
2007-10-07 17:57:22, Wodzo2 pisze:
Mam zamiar założyć do swojego fordzika instalację gazową i nie wiem jak to będzie znosił?? silnik ma 114 tys przebiegu. prosze o pomoc
[/quote
U mie juz rok na sekwencji ok.70 tys km.nie narzekam,nawet nie bylem jeszcze na przegladzie bo jakos zczasem ostatnio kiepsko.
Wazne jest tez kto to montuje.

a na mikserówce??

tego przebiegu 114000 to pewny jestes?

przebieg pewny i udokumentowany, maszyna dopiero tydzień w kraju...

Cytat:
2007-10-07 17:57:22, Wodzo2 pisze:

zetec dobrze znosi gaz

a spalanie sporo wzrasta ?? bo zużyciem benzynki jestem mile zaskoczony bo w drodze z Niemiec spalił mi w granicach 6 litrów a predkosci były rzędu 170km/h...

pewnie jakis emeryt raz na tydzien nim do kosciolka jezdzil

z tym emerytem to możliwe bo środek jak nowy...

zależy jaką instalkę wsadzisz ale na sekwencji to między 10 a 30 procent Ci wzrośnie spalanie, zależy jak bedzie ustawiona

Cześć,mam silnik Zetec 1,6 16V. Zakładałem gaz, jak miałem podobny przebieg do Twojego. Instalka II generacji, ale zakładana przez PEWNY i sprawdzony warsztat, a nie "w stodole u sąsiada".
Teraz mam przebieg ponad 280 tys km i problemów z gazem nie było... Raz wymieniałem reduktor, ale to nie wina silnika, tylko jakości gazu...

Cytat:
2007-10-07 19:04:01, Wodzo2 pisze:
a spalanie sporo wzrasta ?? bo zużyciem benzynki jestem mile zaskoczony bo w drodze z Niemiec spalił mi w granicach 6 litrów a predkosci były rzędu 170km/h...

to chyba nie ma sensu zakładać gazu skoro przy 100km/h będzie pali 4 litry PB

to może przy 50 spali mi 2 litry

A tak poważnie to zakładaj tylko w pewnym i sprawdzonym warsztacie gdze pracują znający się na rzeczy magicy.

Juz taki mam troche drogi.. ale pewny i sprawdzony autoryzowany serwis BRC...

Cytat:
2007-10-07 19:04:01, Wodzo2 pisze:

to na jakim paliwie ty jechales ze ci tak wyszlo

na najzwyklejszej benzynie 95

o.k.

wydaje mi się trochę niemożliwe, że spala Ci 6/100. Ale niech Ci będzie. Mi pali gazu 9-10 l/100 km. Przy zużyciu benzyny 6/100 zastanów się bardzo nad opłacalnością zakładania instalacji. Jeździsz tyle, żeby Ci się to zwróciło?

Ja mam instalacje gazową w kombi 1.6 16V, ale nie sekwencje, zwykłą BRC. I powiem tak, w trybie mieszanym wyliczyłem, że pali gazu 10,34 litra na 100km. Natomiast w trasie (hehe) do Francji, na autobanie (170km/h cały czas jechałem) spalił 10,12 litra gazu. No i myślę, że silnik dobrze znosi gaz