| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2007-09-01 20:52:21 Witam
Podobna półka cenowa to KIA, Huyndai (tak to się pisze?), Chevrolet, może suzuki. Po tylu latach użytkowania Espero myślę że wiesz, jak krzywdząca była opinia wielu o tym aucie. Wyciągnij wnioski... |
yankie byl... Olkusz | 2007-09-01 21:23:44
Hyundai NZMC |
szandrzej KIA Cerato Mińsk Mazowiecki Wrocław | 2007-09-01 21:37:49
Z tego, co pisałeś to Espero już miewa swoje humory i co jakiś czas pada w nim jakaś rzecz. Nic nie będzie długowieczne i wiadomo, że coś, co nie psuło się przez 11 lat w 12 roku może się popsuć. Na twoim miejscu nie zastanawiałbym się, tylko sprzedawał Espero. A z nowych samochodów do 70 kpln poleciłbym Ci Ceeda SW |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-09-02 13:50:53 Ojciec jest na 99 % zdecydowany na Ceed'a... |
Esperynek Klubowy Weteran ![]() Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2007-09-02 18:04:11
Najchętniej te pieniądze zainwestowalibyśmy w naszą firmę, ale kupić coś tańszego to pewnie Logan, Corsa, C3 itp. a to jest dla nas za małe. Ja osobiście to w ogóle nie chcę zmieniać Esperaka, już bardziej Tata, ale te ciągłe awarie, zawody w trasie i ta niepewność czy dojedzie też się staje już męczące. Ale z drugiej strony żal też nowego auta na te dziurawe, a zimą przesolone drogi. [ wiadomość edytowana przez: Esperynek dnia 2007-09-02 18:15:33 ] |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-09-02 20:03:52 Esperynek sorki, ale nie przesadzaj z tymi ciągłymi awariami itp....
ty chyba jeszcze nie wiesz co to jest awaria w trasie..... Swoją drogą logan MCV wcale nie jest mały... przyjrzyj się dobrze i poczytaj..... pozdro |
Esperynek Klubowy Weteran ![]() Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2007-09-02 20:10:21
Po czym tak sądzisz przepraszam bardzo? A poza tym ostatnio jest tak,że jak mnie nie ma u mechanika 2 miechy to jest rekord, przeważnie raz na miesiąc, a był okres,że i co 2 tygodnie. I tak od roku. Mało?
Ale Logan nie grzeszy stylistyką, a poza tym jak jest lepiej wyposażony, to cena przestaje być konkurencyjna, a jak jest, to auto golas. Poza tym trzeba przez pierwszy okres (a i później pewnie też z racji elektroniki i zakrytego klapą silnika) trzeba serwisować w ASO Renault, a on podobno jest drogi i o dupę potłuc. |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-09-02 20:18:18 To może nowa Nexia |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-09-02 20:25:58
Nie wiem, jak MCV, ale "zwykłego" logana się serwisuje za grosze - dwa czy trzy pierwsze przeglądy były w ryczałtowej cenie. Pozdr P. |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-09-02 20:52:06
piszemy o awariach w trasie.... nie o wizytach u mechanika..... Proszę napisz co Ci ostatnio padło w trasie uniemożliwiajac dalszą jazdę, oczywiście wcześniej nie było żadnych objawów, że coś może się stać.... Akurat ja miałem wiele przygód z samochodami w trasie... nubira na lawecie wracała dobrych parę razy... i w zasadzie zawsze to były poważne awarie, bądź wypadek (urwanie paska rozrządu, wybuch silnika itp...). Esperak raz na 90 kkm, które nim zrobiłem potrzebował lawety (rozwaliło tłoczek w bębnie i został bez hamulców). Z tego co pamiętam to ostatnio miałeś przygodę z alternatorem... ja też alternator zmieniałem ale nie wtedy jak mi zupełnie padł tylko jak zaczęły łożyska hałasować
bez przesady... akurat logan ma tyle elektroniki co kot napłakał... a nawet jeśli to w zwykłym warsztacie też go naprawią... obok mojego domu jest warsztat który robi głównie renault , citroena i peugeota... większość aut które do niego przyjeżdża są prawie nowe.... Moje zdanie jest takie, jak masz gotówke to zmieniaj auto bo esperak to niestety ale szczyt luksusu nie jest.... ale kupno nowego auta zakładając że nie kupujesz go w celach zarobkowych ani do pokonywania dużej ilosci km wg mnie mija się z celem.... za 70 kzł można kupić naprawdę już piękne autko... z nowych patrząc po cennikach ciężko coś znaleźć.... chyba że nastawisz sie na kupno czegoś ze stajni Kia lub chevroleta... albo mniejsze auta innych marek.... pozdrowionka |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-09-02 21:07:16 Swoją drogą za 70kzł wolałbym kupić dwu- trzylatka z wyższej półki
Auto takie jest cały czas serwisowane i często jeszcze na gwarancji. A może napisz do TVN Turbo "Zakup kontrolowany"
Pozdrowisz Klub na wizji i tam Ci znajdą dobre sprawdzone auto |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-09-02 21:27:33
a ja jakos nie jesli ktos nie szuka wyscigowki ani prestizu tylko normalnego dupowozu na codzien to zupelnie nie widze powodu ze majac w sumie juz niemala kwote do wydania pakowac sie w uzywki.. |
Esperynek Klubowy Weteran ![]() Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2007-09-02 21:31:43 My jakoś też używki nie reflektujemy,bo "używkę" to już mamy, a jak ktoś spzredaje prawie nowe auto to pzreważnie coś w tym śmierdzi. |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2007-09-02 22:34:08 jeżeli te 70 tys zł macie w gotówce - odłożone na auto, to ja bym brał coś lepszego używanego.
Wiadomo coś moze wymagać wymiany, może nie tyle sie zepsuje co zużyje -jakiś wahacz lub tarcze klocki, opony i temu podobne. Do samochodów z wyższej półki ceny tych elementów są wyższe. Np głupia opona w rozmiarze 225/55/16 to minimum 450zł/szt za coś rozsądnego. Natomiast gdy te 70 tys to wirtualne pieniądze "w kredycie" - to tylko nówka i tylko ceed ze świetną gwarancją. |