| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2007-10-11 21:44:46 jak już pisałem szukałem fiata marea, bo miałem z nim doświadczenie, w trakcie oglądania aut zacząłem myśleć o vectrze i jedna mi się spodobała, zaślepiła mnie piękna niebieska z absolutnym wypasem i skórą, niestety zszokowany ze względów o którym nie będe pisał, jej nie wziąłem (dzięki Koledze mechanikowi który pojechał ze mną oglądać auto - zawsze bierzcie fachowca ze sobą do oglądania używanego samochodu).
Zrezygnowany że nie kupiłem tego błękitnego cuda wracałem do domu licząc się z kolejnym tygodniem poszukiwań zajechałem do komisu kilka mk od mojej miejscowości gdzie wypatrzyłem tego scenica Stał sobie szaraczek na boku brudny i zachlapany błotem, dopiero przywieziony i jeszcze nie przygotowany do sprzedaży (ogłoszenie w necie znalazłem już po fakcie jak nim do domu przyjechałem). Po godzinnych testach, jazdach, oglądaniu i szukaniu dziury w całym nie dało się niczego przyczepić, wziąłem, pojechałem od razu na przegląd na którym diagnosta był zdzwiony doskonałym stanem tego auta, i już za kilka dni będe nim jeździł (po opłatach). Z góry dziękuję za wszelkie konstruktywne rady i opinie dotyczące Scenica, autko mi się podoba, siedzi się wysoko i nieco dziwnie ale fajnie, kopa ma całkiem fajnego i w środku jest też całkiem przyjemnie. pozdrawiam, i cieszę się że dalej jestem w klubie, bo espero będzie jeździć siostra która mieszka 5 km ode mnie, więc będe jej tego esperaka właściwie serwisował i myślę że często nim jeździł. Siostrze też dam namiary na stronę klubową, niech sobie popisze
|
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-10-11 21:54:10 Scenic, dość przyjemne auto...
Gratuluje zakupu.... oby się dobrze sprawował
jeździłem trochę tym nowszym po lifcie z silnikiem 2.0 - 140 KM Wygodne wnętrze, niezła widoczność ale silnik stanowczo za słaby
pozdro |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2007-10-11 22:01:11 Gratki
Ale to tak jak ja
Chciałem Epicę, prawie zaliczkowałem Forda Mondeo, a odbieram w przyszłym tygodniu Peugeota 407 |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-10-11 23:15:25 Graty
Co z Vectra było nie tak ? |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-10-11 23:18:22
bez przesady Kolber moc wystarczająca, jezdziłem jako passenger jeszcze lejcy niemiałem 1,9 dti półrocznym z przebiegiem 60000km
i moze ciut za mało było koników ale bardzo przyjemnie sie nim podruzowało a 140KM jest wystarczająca ostatnio szukalismy po wawce 2,0 16v 00r i niebyło nic porządnego , same parchy i zniszczone w srodku Gratki i zadkich wizyt u mechaniorów |
maskekk Pzn | 2007-10-11 23:22:42 Swietny, niezniszczalny motor o ile nie bedzie tam lpg, rozrzad oczywiscie do wymiany i racze pilnowac i zmieniac co 80tys bo to jego bolaczka. |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-10-12 00:28:26
porównując wtedy do nubiry 2.0, która miała 133 KM to ten scenic naprawdę był mułowaty |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-10-12 07:30:32
a co było nie tak w tym super niemieckim aucie? na wypasie |
BRom 1,5 16V LPG B-B k/gm KOZY | 2007-10-12 08:49:34
Kacze jaja pod siedzeniem.Stare!! |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-10-12 10:18:17 a mnie martwi przebieg tego scenica... ...jak na auto sprowadzone jest ...hmm...niezwykle niewiarygodnie mały...
i ..obym się mylił !...bo poza tym...to bardzo fajne i stosunkowo bezawaryjne autko... Gratuluję ! |
tomtu PRIMERA GT łódź | 2007-10-12 10:52:36 Coraz mniej Espero w klubie Espero...
Fajne autko |
Nerwica Klubowy Weteran Ford Mondeo ST220 Warszawa | 2007-10-12 12:02:43 Póki ja tu jestem.Espero not dead!
Scenic mi się nie podoba od strony nadwozia..Raczej nigdy bym nie zamienił Esperaka na wcześniej wspomnianego |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2007-10-12 12:04:25
Ciekawe jak szybko zmienisz zdanie. |
Nerwica Klubowy Weteran Ford Mondeo ST220 Warszawa | 2007-10-12 15:35:43
Co do zamiany Espero na Scenica, sądzę że nigdy... Ale rzecz oczywista, iż całe życie Esperakiem jeździł nie będę |
rudi Espero Wloclawek | 2007-10-12 15:44:48 scenik jak scenik - dobry i sprawdzony minivan na 5 osób i małego psa wystarczy i oby chodził dobrze życzę ale mam nadzieję że przed tą błyskawiczną sprzedażą go chociaż umyli porządnie i oby nie miał przypadkiem sporo więcej km natrzaskane. Zresztą za 2-3 lata zawiecha i tak poleci na naszych drogach. Nie ma co wierzyć w cuda, wiadomo do Polski nie trafiają super cud auta za okazyjną kasę, każde auto jest mniej lub bardziej spreparowane a pomysły sprzedających ciągle wyprzedzają podejrzliwość kupujących, inaczej interes by się nie kręcił. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-10-12 18:36:52
A czy aby nie co 90 tys km? a wg fabryki co 120? |
rudi Espero Wloclawek | 2007-10-12 21:49:20
cuż w reno podobnie jak wielu innych autach możliwa jest nawet wymiana co 10 tys. km jak kogoś stać ale po zakupie to już obowiązek bo kto wie, lepiej 20 tys. za wcześnie niż mieć z silnika sieczke. |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2007-10-12 22:47:34
Dokładnie, dlatego auto prosto z komisu pojechało do mechanika na wymianę rozrządu, pasków, płynów i wszystkiego co może wyglądać na zużyte w zawieszeniu, tutaj znowu miłe zaskoczenie bo mechanik twierdzi że auto jest niezjeżdżone i w bardzo dobrym stanie technicznym, co może potwierdzać jego niski przebieg. Jak mechanik z nim skończy to już we wtorek będzie zarejestrowane i opłacone, to zabiorę się za jego solidne mycie i polerowanie (turtle wax jak zwykle). Pewnie 12700 (ze wszystkimi kosztami wyjdzie mi z 14000+3000 na gaz sekwencyjny) to dla niektórych grosze i jakby powiedział bartek, były member klubu to za te pieniądze można tylko szrota kupić, ale ja jestem zadowolony, bo tyle mogłem od ręki wydać, bez zaciągania pożyczek. Zamierzam nim pojeździć jakieś 3 lata i jeśli scenic będzie chociaż w połowie tak niezawodnym i solidnym autem jak moje espero to będe zadowolony. Nie wiem jak inni którzy sprzedawali swoje espero, ale ja miałem wrażenie że w cenie do 15-tys. zł nie da się kupić auta równie dobrego jak moje espero (warte 5tys.), większość to były szroty (zardzewiałe vectry, wyjeżdżone maree z obłażącymi klamkami, czy malowane parchy innych marek), scenic przynajmniej ma tą zaletę że nawet jak nie jest od espero ładniejszy i mniej awaryjny to jednak lepiej spełnia rolę auta rodzinnego, nawet lepiej niż kombi, po wyjęciu siedzeń tylnych można sobie rozłożyć nawet śpiwory i w nim nocować, że nie wspomnę o transporcie pralki, kominka itp. dzięki za słowa otuchy, Siostra właśnie odjechała dzisiaj moim esperakiem, i nawet było mi go żal, chociaż w rodzinie zostaje, bo to zdecydowanie było najlepsze auto z dotychczasowych 5 które miałem, siostra po dejechaniu do domu była zachwycona że "lekko, cicho i przyjemnie się nim jedzie". Więc wszyscy są zadowoleni i o to chodzi |
rudi Espero Wloclawek | 2007-10-12 23:10:45
To pogratulować szczęścia gdyż może rzeczywiście na dobrą okazje trafiłeś i bardzo dobrze że marei nie kupiłeś toż to niewątpliwie jest straszny badziew przy sceniku, który oby okazał się niezawodny i godnie zastąpił espero chociaż bez obrazy espero zgrabniejsze jest bez 2 zdań ale mniej funkcjonalne i nie tak nowoczesne ale może to i dobrze że nie ma tyle tych bajerów i dupereli typu ABS, komp do psucia się.
[ wiadomość edytowana przez: rudi dnia 2007-10-12 23:13:31 ] |