Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
add Białystok | 2007-10-07 20:48:58 autko to opel astra 1.4 kat rocznik 98' jednopunktowy wtrysk z nieduzym przebiegiem. Silnik w bardzo dobrym stanie. Instalacja II generacji landi renzo.
Rozumiem ze temperatura powietrza nie ma wpływu na automatyczne przełączanie na gaz? |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2007-10-08 10:31:20
|
add Białystok | 2007-10-08 17:03:47 ok dzieki za odpowiedz
Byłem dzisiaj u gazownika i niestety powiedział mi ze nie da mi gwarancji ze auto bedzie działało sprawnie!!! Oczywiecie wielozawór wymieni, wymieni tez reduktor ( teraz jest HREECO EC04) bo byc moze on jest przyczyna całego zamieszania ale po tych naprawach nie daje gwarancji ze wszystko bedzie ok! I tu mam pytanie czy te usterki są na tyle powazne ze wystarczą do zwrotu instalacji? Gazownik mi powiedział ze nie ma mowy o jakimkolwiek zwrocie. A jesli wystarczą to co mam zrobic zeby ten pan zmienił zdanie? Sprawa głównie rozbija sie o tą swiecąca zieloną diodę która zdaniem gazownika "moze migac, ze to nic powaznego, ze tak ma więkrzosc samochodów itd..." zostawie to bez komentarza ![]() Znalazłem wydruk z analizatora spalin. Auto na gazie na biegu jałowym prz duzych obrotach: CO 2.937 CO2 10.34 O2 2.70 HC 514 Lambda 0,997 Dzieki za kazdą poradę Pozdrawiam |
gie4 żagań | 2007-10-13 19:32:15 Aż mi się wierzyć nie chce że czytam coś takiego.Jednopunktowy wtrysk paliwa to najlepsze samochody do zagazowania.
Jeśli sonda sprawna to musi chodzić na gazie,nie ma innej alternatywy,przepraszam jest, zmienić warsztat.Po montażu musi Pan otrzymać rachunek,warunki gwarancji ,homologację na zbiornik i ogólną homologację na instalację.itp.tam jest napisane kiedy można zwrócić instalację.W homologacji jest pieczątka właściciela homologacji więc proszę się z nim skontaktować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-10-14 09:21:40
|
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2007-10-14 16:06:27 Add, sprawa nie tylko rozbija się o diodę, żaden diagnosta nie podbije Ci przeglądu okresowego widząc takie parametry spalin. Moim zdaniem masz za bogatą mieszankę i silnik jej nie spala, stąd wzrost HC i niskie CO2. Pytanie gdzie leży przyczyna? Tak jak pisał Omegolot, jedź do niego i daj mu na piśmie (potwierdzenie na kopii) że żądasz usunięcia wszystkich usterek w ramach gwarancji, albo jedziesz do innego zakładu i tam dokonasz naprawy na jego koszt, albo niech demontuje instalację i zwraca kasę. Generalna zasada jest taka, że instalacja LPG ma być "przezroczysta" dla zasadniczej instalacji zasilania paliwem. Żadnych świecących, mrugających kontrolek itp. A parametry spalin mają spełniać normy przewidziane dla danego autka podczas pracy na benie. Twoje autko ich na pewno nie spełnia. Więc facet podbijając Ci zaświadczenie montażu (wymagane do wbicia instalki w dowód rejestracyjny) sam się podłożył, bo z takimi wynikami nie mógł zgodnie z prawem takiego autka wypuścić z warsztatu. |