| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2007-10-11 21:39:22 A czy stacyjka nie była czasem przekręcona jak wisiał w górze? jak tak to najnormalniej w świecie włączał się abs i blokował koła.
Przy jeździe słychać jakieś zgrzyty,jęki,wycia itp?? jak nie to olej to co Ci mówili. |
zpetz LOB SYMPATYK x2.5td/vito2.3d Wrocław | 2007-10-11 21:49:04 nie stacyjka była wyłączona ale mam podczas jazdy typowe łup łup łup z wibracjiami |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2007-10-11 21:50:26 noooo to się może dyfer kończy |
arieleb omega b kombiwar/asc ... lubin | 2007-10-11 21:51:17 Podejrzewam ze reczny umarl. Najgorzej jak blacha mocujaca kotwiczenia recznego jest przegnita wtedy jest troszke roboty przy jej wym ale jest sposob jesli dziurki sa tylko troszke rozkalibrowane |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2007-10-11 21:54:45 Niech kolega lepiej rozbierze sobie tylne hamulce duzo czasu to nie zajmuje. a jak tam jest wszystko ok to wtedy mozna patrzec na dyfer. Ja kiedyś miałem taka sytuacje jak hamulce mi sie rozsypały. Auto naprawiam sam i nie mam własnie takich własnie problemów ze koles od opon mi mowi ze hamulce musze kupic za 600 zł i zapewne jeszcze on moze zalatwic taniej na warsztat. |
magila_one Omega X25DT SilverPe ... sosnowiec | 2007-10-11 21:55:37
leże i mysle że wiara to czsem za mało.... |
zpetz LOB SYMPATYK x2.5td/vito2.3d Wrocław | 2007-10-11 21:56:34
niesądze ze dyfer bo sam most mi nie chuczy a te łupotanie mam do 60 km przy 80 100 jest cicho jak makiem zasiał jak powoli jade to słychac jak cos o cos pulsacyjnie trze dyfer to raczej chuczenie i zgrzyty |
piacho senio lublin | 2007-10-11 22:07:53 a nie masz za długich śrub do kół?
potrafią one pozrywać ręczny |
zpetz LOB SYMPATYK x2.5td/vito2.3d Wrocław | 2007-10-11 22:13:54
hm no to mnie zaskoczyłes RACZEJ ZWYKŁE |
zpetz LOB SYMPATYK x2.5td/vito2.3d Wrocław | 2007-10-11 22:22:40 dziwane ale niemoge zrozumiec dlaczego oba koał stawiaja taki sam opór ??? to co dwa hamulce sie zblokowały wtakim samym stopniu one sa jakos ze sobą połaczone poza linkami ??? czy jakoś inaczej ?
|
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2007-10-11 23:28:26 tylko linki je łaczy. weekend sie zbliza rozbierz i bedzie wiadomo. sruby tez moga byc za dlugie. nie miałes przypadkiem felgi i zdjełes na stalowki se srubami od alumniowych. |
zpetz LOB SYMPATYK x2.5td/vito2.3d Wrocław | 2007-10-11 23:46:36
nie nie były stalowe a zamieniłem na aluminiowe niweiem ale sie dowiem co to jest niebede czekal az mi dyfer wypadnie i wał odwałkuje |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2007-10-12 07:19:03 No dokladnie. moze byc wlasnie to ze masz za dlugie sruby ktore juz rozsypały ci reczny w bebnach i po zawodach. zdjemiesz tarcze wes koło przyłoz i skrec i zobaczysz czy wystaja sruby. a moze masz zabezpieczajace ?? |
falko35 omega B carawan pcim | 2007-10-12 07:40:18 Miałem podobnie,w moim przypadku powodem stukania(tarcia)rytmicznego były pozrywane "gwoździe"trzymające szczęki.Otwory kotwiczne pordzewiały ...pomogło wspawanie podkładek(od poloneza..haha) migomatem bez zdejmowania blachy kotwicznej.
ps miałem tak na dwóch kołach jednocześnie. |
zpetz LOB SYMPATYK x2.5td/vito2.3d Wrocław | 2007-10-12 21:45:51 mój mechanik rozebrał dzisiaj pościągał bębny i pooglądał tarcze i szczęki sam widziałem okładziny prawie jak nowe szczeki na swoim miejscu nic tam nie było po urywane przed rozebraniem powiedział ze wszystko jest ok i ze takie delikatne tarcie na kołach tylnich jest normalne co innego gdyby koła mi sie grzały czy tez pista ale wszytko jest zimne aż sie troche ciezej obracają jak przednie to dlatego ze koła sa połączone z z tylnim mostem,.. w samym moście tez posprawdzali olej jest! wał podpopra też nic nieznależli. no nic uparłem sie wienc kazałem rozebrać te hamulce i skonczyło sie na tym ze zapłaciłem 50 za rozebranie i złożenie. Dali mi rachunek i powiedzieli bym sie teraz udął po 50 dych do tego magika który stwierdzil ze mam układ hamulcowy do wymiany na 600 zł a na koniec powiedzili " Łukasz nie konbinuj bo po magikach i tobie naprawiac niebędziemy" zostaw tą ome wspokoju i jezdzij .HEHEH a no link są do wymiany a dokładnie to cos co łączy obie linki koło dzwigni w poniedziałek zalożą ... |
zpetz LOB SYMPATYK x2.5td/vito2.3d Wrocław | 2007-10-12 21:48:06 mój mechanik rozebrał dzisiaj pościągał bębny i pooglądał tarcze i szczęki sam widziałem okładziny prawie jak nowe szczeki na swoim miejscu nic tam nie było po urywane przed rozebraniem powiedział ze wszystko jest ok i ze takie delikatne tarcie na kołach tylnich jest normalne co innego gdyby koła mi sie grzały czy tez pista ale wszytko jest zimne aż sie troche ciezej obracają jak przednie to dlatego ze koła sa połączone z z tylnim mostem,.. w samym moście tez posprawdzali olej jest! wał podpopra też nic nieznależli. no nic uparłem sie wienc kazałem rozebrać te hamulce i skonczyło sie na tym ze zapłaciłem 50 za rozebranie i złożenie. Dali mi rachunek i powiedzieli bym sie teraz udął po 50 dych do tego magika który stwierdzil ze mam układ hamulcowy do wymiany na 600 zł a na koniec powiedzili " Łukasz nie konbinuj bo po magikach i tobie naprawiac niebędziemy" zostaw tą ome wspokoju i jezdzij .HEHEH a no link są do wymiany a dokładnie to cos co łączy obie linki koło dzwigni w poniedziałek zalożą ... |
biszek DEADSOUL Opel Omega B 2.5V6 Bielsko | 2007-10-13 08:20:54 witam
kola tylne mogly hamowac jak podniesli caly samochod a kola wisaly luzno . linki recznego zazwyczaj nie sa tak dlugie i sie napinaja powodujac zaciaganie recznego a to rytmiczne tarcie to moze za bardzo skasowany luz na lince , badz na regulatorze . moze to tez byc zle umocowana linka recznego , tzn oryginalne mocowania sie skonczyly i ktos cos pokombinowal byc moze za gesto
|