LPG fiat punto dlaczego pali sie check engine

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam do państwa pytanie. Trzy tygodnie temu załorzylem instalacje gazową do Fiata Punto I z roku 1998 silnik o pojemności 1,1 litra jednopunktowy wtrysk paliwa! rodzaj instalacji reduktor firmy Lovato ,wielozawor TOMASETTO, elektronika AUTONIC itp.
Moj problem polega na tym ze w momecie przełaczenia zasialania na gaz zapala sie lampka kontrolna "check engine" (symbol wyryskiwacza) a na beznynie wszystko jest i bylo przed zalozeniem instalacji gazowej ok! Mechanik zakladajacy mi isntalacje powiedzial ze to normalne i moga to odlaczyc przy nastapnym przgladzie! moje pytanie jest nastepujece czy instalacje jest załozona prawidłowo i czy niespowoduje to przy dlurzszej eksploatacji uszkodzenia sterownika wtrysku benzyny? Bardzo prosze państwa o fachową odpowiedz? z góry dziakuje!

No na pewno normalne to nie jest. Coś nie tak z instalacją gazową. Można sprawdzić co to za błąd wywala. Generalnie to zmartwienie gazownika, a naprawa usterki na pewno nie powinna polegać na odłączeniu kontrolki błędu układu wtrysku.

Witam,miałem podobna sytuacje ale z innym autem,na wszelkie problemy jedna odpowiedz" tak musi być " a tak naprawde większosc idzie na masowe zakłądanie instalacji,sprawdz czy jest dobrze ustawiona dobrze emulacja sondy LAMBDA,najlepiej jest sprawdzic jakie błedy sa zapisane w komputerze auta wtedy moze ci to odpowiedziec w czym lezy problem.
Pozdrawiam.