Wolne obroty biegu jałowego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Toyotke posiadamy od niecałego roku, została sprowadzona i zakupiona przez teściów, zepsuty był silniczek biegu jałowego - został wymieniony.
I teraz co następuje
1. Po uruchomieniu gdy jest zimny obroty ma na poziomie 1100 czyli norma
2. po rozgrzaniu sie obroty sa na poziomie 500-600 co może być przyczyna, nie wiem nie znam toyot ale w każdym innym samochodzie obroty te sa raczej w przedziale 850 - 950, niby by nie przeszkadzało ale popuszczenie sprzęgła bez dodania gazu powoduje jej gaśnięciem.
3. czasem wydaje mi sie zresztą sprawdziłem ze sprzęgło czasem nie wysprzegla, wystarczy ruszyć powoli na pierwszym biegu po czym sie zatrzymać , wyrzucić na luz i bez puszczenia sprzęgła nie jesteśmy w stanie wrzucić już żadnego biegu, lub jeśli nie wyrzucimy na luz i będziemy trzymać na sprzęgle samochód sam ruszy i będzie sie lekko toczył do przodu (tak jak na pólsprezegle) obroty oczywiście spadają az do 400.
Co może być tego przyczyna?

ps. Nie jest przerobiona na gaz.

Nie napisałes jaki masz silnik.Sprawdz pompe sprzegła i wysprzęglik.Jeżeli bedzie dobre to trzeba szukać winy w samym sprzegle.

Sorki to toyota corolla 1,3 z 1998 E11, silnik 4e-fe

Ten silnik to niecałe 1.4.Nie pamiętam gdzie one miały regulacje obrotów biegu jałowego ale na forum powinno coś być na ten temat.Poszukaj.