Silnik 1.6 zamiast 1.4 do MKV ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
jako że zakatowałem swój silnik 1.4 CFI , ostatnio szukałem takiego samego żeby wymienić bez większych przeróbek. Byłem dziś w sklepie / szrocie i gość mi powiedział że ma silnik 1.6 CVH i bez problemu mogę go założyć do siebie i będzie wszystko pasować. Robił ktoś coś takiego? Czy to jest możliwe, że tak bez wymieniania całego przodu ten temat przejdzie? Zwrócił mi uwagę na jakieś dwie śrubki w górnej części silnika, że tam można przymocować pompę czy cóś . Czekam na jakieś info. Pozdrawiam A.

z jakiego rocznika jest ten cvh. i jaki ma system zasilania w benzyne

[ wiadomość edytowana przez: sealforce dnia 2007-10-15 20:18:28 ]

Niewiem z jakiego rocznika jest ten silnik ale gość stwierdził że on też jest 8V i że moja pompa paliwa powinna go spokojnie zasilić. Z tego co pytałem jeszcze innego znajomego to podobno jest kwestia tego że może już mieć pompę paliwa w zbiorniku a u mnie była przy silniku i że do tego 1.6 można ją poprostu przymocować bo ma (ten silnik) miejsce do przykręcenia. Pozatym wiem że jak kiedyś pytałem o swapa to dowiedziałem się tutaj że potrzeba zmienić pół przodu (wiązka, sprzęgło, dociski, łapy etc.) a tu nagle ktoś mi mówi że nietrzeba będzie w tej opcji. Czekam na odpowiedzi bo znudziło mi się jeżdżenie Scierrą znajomego i tesknię za Essim. Pozdrawiam.

1.4 masz na mono wtrysku? Mozesz nawet kupic 1.6 8V Efi a caly osprzet przekladasz z 1.4 lacznie z kolektorem dolotowym.
Wiecej tutaj
http://siec.no-ip.com/forum/viewtopic.php?t=4064&view=newest

mikruss dzięki za tego linka. Gość jest z Olkusza więc go chyba "zatrudnię" a przynajmniej zapiszę się na konsultacje. Wychodzi na to że jest dobrze, a nawet lepiej
Dzięki, pozdrawiam. A.