[CC] Nie równe obroty i urwana jakaś rurka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Panowie nie mogę poradzić sobie z pewną awarią w CC 1.1 Sport. Chodzi o to że wolne obroty mu skaczą pracuje nie równo a przeważnie trzyma się na 1100obr. Dzisiaj jak patrzyłem do auta to zauważyłem że taki wężyk który idzie od puszki z filtrem powietrza i wchodzi do rurki doprowadzającej powietrze do puszki jest urwany przykleiłem go i nadal pulsują obroty. Czego może to być przyczyna i za co odpowiada ten wężyk (wężyki) i co to jest za czujnik w tej puszce. Poniżej zdjęcia tego czujnika, wężyka i film jak pracuje silnik nie równo. Dodam że silnik jest nagrzany ma 85C.

Zdjęcia:

Link do filmu:
http://rapidshare.com/files/62758583/15102007028.mp4

Nie wiem od czego ten wezyk, ale u mnie w ccs tez byl urwany i zadnej roznicy w pracy silnika nie stwierdzilem.

Aha a jaka przyczyna jest tego że tak nie równo pracuje silnik i ma wyższe obroty na jałowym biegu

zdejmuj pokoleji wtyczki z silnikczka krokowego pozniej z czujnika polozenia przepustnicy i zaobseruj czy sa jakies zmiany

wężyk jest nie potrzebny ,zaślep go od strony przepustnicy i olej.
napisz co wtedy

Nie wiem jestem pewny ale coś takiego w Sienie nałożone jest na taki króciec przy obudowie filtra powietrza. Może jest tu tak samo. Nie równo wtedy silnik w sienie chodzi. Obczaj może sie ułamało cosik

same inzyniery widze, wezyk steruje mieszanina powietrza cieple (znad kolektora)/zimne (z zewnatrz) sterowany jest podcisnieniem (male podcisnieni=niskie obciazenie=duzo ciplego powietrza= lepsze odparowywanie beny=lepsze warunki spalanie=mniej pali=generalnie lepiej) ale jak jest odlaczony to z punktu widzenia mieszanki tragedii nie bedzie, natomiast powinien byc zaslepiony na koletorze dolotowym bo moga byc jaja z podcisnieniem w kolektorze

www.centomania.pl