Porrzebny dobry elektryk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
potrzebny dobry elektryk,który ma omegę w jednym palcu albo ma schematy chodzi o 2.5TD automat zjeżdziłem wawe i okolice i nic nikt się nie chce podjąć naprawy
POMOCY!!!

Najpierw proponuje znalezc lepszy dzial na tego typu posty

No tak. Tylko poprzednio dałem w duperelkach i nikt nie odpowiedział

Bo dałeś w duperelkach, trzeba było dać na ogólnym,

Cytat:
potrzebny dobry elektryk,który ma omegę w jednym palcu albo ma schematy chodzi o 2.5TD automat zjeżdziłem wawe i okolice i nic nikt się nie chce podjąć naprawy
POMOCY!!!

Ale powiedz jeszcze o co chodzi...

Właśnie opisz co nie tak to może prezydent elektryk nie będzie potrzebny.

A więc tak.
pozycja "P" przekręcam kluczyk na zapłon pali bezpiecznik od automatu można uruchomić ale tryb awaryjny
pozycja "N" przekręcam kluczyk na zapłon nie pali bezpiecznika po 30 sek wchodzi w tryb awaryjny
pozycja "N" przekręcam kluczyk szybko odpalam wrzucam "D"lub "R"
i jest okey mogę jeżdzić . Pozycjoner wymieniłem.Spalił się. Ta sama ścieżka. Ponoć jest zwarcie w elektryce.
Dziś kolega chemik podpiął swój sprzęt i pokazuje tylko usterkę pozycjonera.

Damy rade. znajdziem usterke

Nie jestem do końca ale chyba jest coś takiego jak strojenie pozycjonera a ściślej chodzi o jego odpowiednie ustawienie "zgranie" z lewarkiem. Z tym, że mówię nie jestem w 100% przekonany ale gdzieś na forum coś takiego widziałem.

Raczej nadal masz pozycjoner walnięty, a z kalibracją to ustawiasz gałkę na p i jest tam taki mały pierścień z nacięciem a na obudowie zaznaczone jak on ma być ustawiony.

Cytat:
2007-10-19 09:00:10, Mariosomegos pisze:
Raczej nadal masz pozycjoner walnięty, a z kalibracją to ustawiasz gałkę na p i jest tam taki mały pierścień z nacięciem a na obudowie zaznaczone jak on ma być ustawiony.

wiem że jest walnięty bo ponownie się spalił a spalił się bo jest zwarcie
gdzieś