Problemy ze stacyjką

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Posiadam niemalże dwa identyzcne kluczyki do fury. Dostałem je w chwili zakupu. Jednak szybko okazało się, że jednym z nich nie mogę odpalić samochodu. Otwiera on drzwi, bak paliwa, a stacyjki nawet niechce przekręcić. W czym moze tkwić problem? Byłem u ślusarza, lecz on także nie widział różnicy w wyglądzie kluczy. Specjaliści odsyłają mnie kolejno jeden do drugiego. Może ktoś miał podobne problemy. Pomocy

Taaaa... Skoro kluczyk nie jest jeszcze wyrobiony, to może zamek stacyjki trochę się już zużył... Polecam rozebranie zamka i wyczyszczenie... Koszt - pewnie koło 50 zetów...

podobno w Fordach "to normalne" hehe ja mam ten sam problem mam 3 komplety kluczyków a fure moge odpalic tylko jednym bo stacyjka sie zacina Podobno pomaga zregenerowanie wkładki. Pytałem sie i taka impeza kosztuje 80 zł

Miałem podobny problem. Gość od dorabiania kluczy w 20 min zregenerowal stacyjkę . Polega to na wymianie pierścieni odpowiednio naciętych do kształtu kluczyka. Oczywiście przedtem sam ją wymontowałem. koszt 30 zł. pozdr

Ja z kolei poszedlem z wyrobionym kluczykiem. Magik dorabiajac go zostawil na nowym kluczyku nadmiary materialu, aby zniwelowac to co sie wytarlo na oryginale i pieknie dorobiony kluczyk dziala.

Postanowiłem wyczyścić stare posty i odpowiedzieć sam na pytania które kiedyś sam zadawałem, a moja odpowiedź może być pomocna innym.

Pomogła wymiana zapadek w stacyjce.