Spinki podszybia Carina E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Czy ktoś wie jak wyglądają spinki podszybia w Carinie E trzymające te plastiki koło wycieraczek-te najbardziej skrajnie. Może ktoś ma fotkę jak to jest mocowane.

W momencie gdy kupiłem auto poprostu ich nie było, rozebrałem podszybie i nie mogę dojść jak te spinki były mocowane. Chyba że wchodzą jakoś pod szybę przednią, albo jest jakiś inny patent japoński.

Pozdrawiam,
zwida

Jest patent japoński
Dwie skrajne zewnętrzne są dziwne, długie i zahaczają się o szybę. Blokują się w wytłoczeniach plastiku i dociskają plastik do szyby.
Patent niedrogi, ok. 3-4PLN/szt.
Pozdro.

A gdzie je kupić - ASO zostaje czy gdzieś indziej.

Bo jak mam jechać do ASO w Szczecinie to muszę najpierw się psychicznie przygotować.

zwida

Moze w zwyklym sklepie motoryzacyjnym , w niektorych jest ogromny wybor spinek

Cytat:
2007-10-24 19:34:10, CzapCzap pisze:
Moze w zwyklym sklepie motoryzacyjnym , w niektorych jest ogromny wybor spinek

Wątpię To nie jest klasyczna spinka sensu stricte spinka wciskana w otwór tylko łapka, w którą wkręca się wkręta.

Zwida, nie stresuj się. Akurat te skrajne są tanie Te dwie łapki i wkręty do nich są po ok. 3,-PLN/szt. Razem Cię wyjdzie jakieś 12-15PLN. To raptem kilka piwek
Są w podszybiu takie 3 egzemplarze spinek, które kosztują ok. 15,-PLN/szt
Komplet spinek podszybia (razem z tymi rozporowymi przy błotniku) + wszystkie wkręty do tego to wydatek w okolicach 120,- Niedawno kupowałem cały komplet.
Pozdro.

O.K. dzięki.

Podjadę do ASO zobaczę co mi powiedzą.

Pozdrawiam
zwida

I jak było ?
Nie pogryźli ?
Pozdro.

Jeszcze nie byłem, na razie nie mam czasu bo to od centrum Szczecina jakieś 10 km. Ale zdam relację na pewno. Prawdopodobnie zajadę w najbliższy wtorek bo to special wyprawa-nie jest mi po drodze na prawobrzeże Szczecina.

Pozdrowionka,
Zwida

Szybko się tam jedzie z centrum

Pzdr