| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
akurnik HF MEMBER Był: Pony, Jest: Vec ... Grodzisk Mazowiecki | 2006-12-01 14:40:19 1. Jeśli wyciek jest przy alternatorze to obok oleju może też sączyć się woda z pod pompy wody. (zwłaszcza, że ubytku oleju nie zarejestrowałeś)
2. Sprawdź zapłon. Masz za wczesny. (spalanie detonacyjne). 3. To nie musi być łóżysko. Poza tym łożyska wewnętrzne i zewnętrzne mają się ze sobą stykać tulejami. Dlatego dokręcane są mocnym momentem. Możliwe jest, że świszczenie i grzanie pochodzi od hamulców. Sprawdź tłoczek czy wraca spowrotem. A i nic nie pukaj. Łożyska muszą być wprasowane dokładnie równo i siedzieć na swoim miejscu. 4. Coś z TACU ale dokładnie nie wiem. 5. Przekaźnik RAD LOW służy do uruchamiania głównego wentylatora chłodnicy na mniejszych obrotach razem z wentylatorem chłodzącym chłodnicę klimy. CON FAN to przekaźnik uruchamiający właśnie ten drugi wentylator. 6. W przypadku samochodu gaźnikowego gubienie obrotów na biegu jałowym przy prędkościach 100 km/h i więcej jest zjawiskiem normalnym. |
djharus HF MEMBER HYUNDAI Pony/Opel CO ... Jastrzębie zdrój | 2006-12-01 18:24:34 Jezeli o gubienie obrotow to mialem to samo.Przy chodzeniu na gaz mogles jechac nawet i "200" i nie gaslo.Pojechalem z tym do serwisu gdzie montowali mi gaz i koles powiedzial ze to normalne i jest na to jedna i w 100% efektywana metoda.Mianowicie kupilem na szrocie rure z poloneza dokladnie nie wiem do czego ona byla taka czrna szeroka gumowa.Wymontowalem ten plastik co jest przyczepiony do wejscie od filtra powietrza i zalozylem na wyjcie od filtra ta rure.Rore skierowalem w strone tak jak by wnetrza auta tak aby nie zawiewalo do niej powietrze ktore powodowalo podanie z obrotow.Od tej pory problem zniknal |
Hants HF MEMBER Sonata Portsmouth | 2006-12-01 18:57:47 Zacznij od podstaw - filtry, swiece, olej. Odkrec czujnik temperatury (u dolu chlodnicy) - zaloze sie, ze jest tak usyfiony, ze sie nawet z woda nie styka Etc, itp...[ wiadomość edytowana przez: Laokon dnia 2006-12-02 19:20:15 ] |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-12-02 16:40:54 4) obstawiam za stycznikiem położenia wycieraczek - przy silniku lub któryś z kabelków od niego.
zepsuty
i dobry
Rozkreć i sprawdź. Pozdrawiam. Misio |
djharus HF MEMBER HYUNDAI Pony/Opel CO ... Jastrzębie zdrój | 2006-12-04 14:51:29 Ja w moim poniaczu zrobilem tak jak na fotce i nie mam zadnych problemow z powietrzem ktore powodowalo przygasanie silnika.
|
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-12-04 16:49:28 4) ale ten stycznik to jest pod osłoną ślimacznicy silnika wycieraczek.
Należy go odrecić (silnik) i odkrecić tą pokrywkę (3 wkręty na srubokret krzyżykowy). Moze cos pomoże fotka z pod linku silnik wycieraczek Tam widać blaszki tego stycznika - minimalnie je widać bo ta blacha osłonowa jest prawie bokiem. Rozkrecałeś to ?? Pozdrawiam. Misio |
Wampun HF MEMBER Hyundai Pony Sedan Olsztyn | 2006-12-10 22:36:37
To częsty problem w "kucykowych" wycieraczkach . U mnie było dokładnie to samo. Zabrałem cały silniczek do zkładu naprawy sprzętu RTV. Tam jeden z pracowników ładnie mi to oczyścił ze smaru i zlutował. To jednak jest było mało ( o czym przeczytałem gdzieś na tym forum ) więc za wczasu kupiłem poksylinę. Po zlutowaniu wszystko zostało ładnie podklejone. Za usługę zapłaciłem 5 zł +9,80 za poksylinę, a więc koszt niewielki no i trzyma (odpukac ) już 1,5 roku. |
cendra HF MEMBER Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2007-10-25 08:22:47
ze zbiorniczka wyrównawczego ubyło troche płynu... |
dakro HF MEMBER Hyundai PONY GLS Chełm | 2007-10-25 08:35:07 Witam
Takie objawy jak u Ciebie też miałem, i niestety okazało się że winna była pompa wody po wymianie jest ok. Pozdrawiam |
cendra HF MEMBER Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2007-10-25 08:45:54 jaki jest koszt elementu no i czy warsztat dużo czasu potrzebuje na wymiane |
cendra HF MEMBER Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2007-10-25 09:18:58 ehh... mogłem to zrobic razem z paskiem rozrządu |