[k] Silnik 1.5 lub 1.6 OHV Polonezowski na gaźniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. Potrzebuję silnik, który zrobi jeszcze z 50kkm bez konieczności remontu. Najchętniej 1.6 CB, ale jesli w dobrym stanie i cenie, to może być 1.5 AB, a nawet 1.5 AA. Cena do 250 złotych (z osprzętem).

Ewentualnie moge w zamian dać silniczek 1300 rozwiercony na 1500 sprawny, ale fiatowski, a mnie potrzebny polonezowski.

[ wiadomość edytowana przez: Wujek-Kajtek dnia 2007-10-29 16:16:08 ]

Up! Pilne!

OT - do czego Ci potrzebne ?

Do Kanciaka znajomego, w którym obróciła się panewka, a oprócz tego ma jeszcze kilka silnikowych problemów, mimo przebiegu 65600km (selektol rzadko zmieniany i wszystko jasne). Bardziej opłaca się przerzucić silnik, niż remontować tamten.

Mam 2 szt z poloneza chyba 1500AA jeden z 85 r i 57 ttys km
drugi 80 r i też ok 50 tys km

Troszkę daleko

moze bede w wawie to bym dał znać i moze wezme Ci jesli blizej nie znajdziesz, ale najpierw musze sie wybrać...

Hehe no to by było super

Dalej aktualne i pilne.

mój silnik 1.5 ohv jest na sprzedaż ,

przebieg coś koło 60 000
miał 1500 km temu robioną głowicę , rzetelnie bo dla siebie , były docierane zawory w gniazdach , polerowane kanały + dopasowane do wielkości uszczelek , głowica była planowana , złożone na nowych uszczelkach , dokręcone kluczem dynamometrycznym jak fabryka kazała , po przebiegu 500 km głowica dokręcona jak nakazuje instrukcja

co tu więcej pisać , nie brał oleju , nie dymił , aktualnie brak oleju bo się wylał

[ wiadomość edytowana przez: rafal125p dnia 2007-11-09 21:36:25 ]