Nagrzewnica??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!!
ostatnio zagladnalem sobie pod wykladzine od strony siedzenia pasazera i zobaczylem ze pod nogami pasazera jest mokro.......
czy to gdzies nagrzewnica przepuszcza??

Może dziurki w podłodze, może puszcza uszczelka szyby(nie drzwi!). Tak było u mnie.

Gdyby była to nagrzewnica czuć by było specyficzny zapach, przy włączonym ogrzewaniu. Stawiam na przeciekanie od góry. 98% pewności, że to przez otwory w które wkręca się śruby mocujące akumulator. Sa tam 3 otwory, 2 z nich na bank sa na wylot. U siebie wkręciłem sruby na silikon i przestało cieknąć.

dzieki za propozycje
dziury w podlodze wykluczone, miesiac temu cala podloga zrobiona i zakonserwowana, ale z tym akumulatorem to ciekawe. bede musial sie temu lepiej przyjrzec, bede mial okazje, bo w tym tygodniu bede zrywal cala podloge i patrzyl czy nie ma ognisk korozji i przelece srodkiem do profili zamknietych...

Cytat:
2007-10-21 21:02:48, radekbox pisze:
miesiac temu cala podloga zrobiona i zakonserwowana, w tym tygodniu bede zrywal cala podloge i patrzyl czy nie ma ognisk korozji i przelece srodkiem do profili zamknietych...

hmm.. to jak towkoncu u Ciebie z ta podlaga? a powaznie to dziury kolo aku bym wykluczyl - ja nie mam aku (przeniesiony do bagaznika) i mam te wszystkie 3 dziury niczym nie zaslonione a w srodku suchutko. jesli bylby to plyn z ukl chlodzenia to w srodku bylby niemilosiernie przykry zapach najpierw sprawdz czy nie przecieka przez drzwi (siedz w srodku a 2 osoba niech polewa wezem auto) jesli nie to proponuje wywalic deske rozdzielcza i powtorzyc numer z wezem - tak czy siak dobrze byloby to zrobic, skoro woda sie wlewala osuszyc to i tamto i zobaczyc czy przy okazji gdzies jakas ruda sie nei zawieruszyla

[ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2007-10-21 21:18:49 ]

no wiesz od zewnatrz jest zrobiona, ale kto wie czy cos nie zaczelo wylazic wewnatrz. miesiac temy zrobione zostalo cale podwozie, ale zeby miec spokojna glowe sprawdze przy okazji wygluszania cala podloge i tym bardziej chce to zrobic jak odkrylem wode pod wycieraczka-wczesniej tego nie bylo. (jak podnioslem wykladzine tam gdzie bylo mokro, rdzy nie bylo, ale zobaczymy co bedzie jak wywale wszystko )
dzieki za rade

Cytat:
2007-10-21 22:09:10, radekbox pisze:
no wiesz od zewnatrz jest zrobiona, ale kto wie czy cos nie zaczelo wylazic wewnatrz. miesiac temy zrobione zostalo cale podwozie, ale zeby miec spokojna glowe sprawdze przy okazji wygluszania cala podloge i tym bardziej chce to zrobic jak odkrylem wode pod wycieraczka-wczesniej tego nie bylo. (jak podnioslem wykladzine tam gdzie bylo mokro, rdzy nie bylo, ale zobaczymy co bedzie jak wywale wszystko ) dzieki za rade

niestety musze Cie zmartwic, bo moze Cie czekac bardzo przykry widok:/ u mnie od zewnatrz w 10letnim essie na podlodze nie bylo widac doslownie nic - najmiejszych sladow korozji. za to od wewnatrz, po sciagnieciu opalarka i szpachelka mat wygluszajacych (mozna to zrobic duzo szybciej i latwiej za pomoca suchego lodu) ukazal sie masakryczny widok - pod nogami kierowcy i pasazera. Po kilku ciosach tępym narzedziem bylo juz 'kilka' dziur na wylot. wszystkie byly zamaskowane tymi glupimi matami wygluszajacymi:/ takze jesli chcesz to zrobic naprawde profi to polecam sie ich pozbyc. i jeszcze ciekawostka - wszystkie dziury byly w miejscu laczen podluznic lub progow z podloga.. widac,jak dobrych mielismy w Płońsku spawaczy takze powodzenia

[ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2007-10-21 22:57:27 ]

moj nie jest co prawda z plonska, alke jak kupowalem essa to progi mial juz zżarte i dawalem kumplowi do roboty to wlasnie bylo tak jak mowisz, trzeba bylo wyciac troche podlogi a od strony kierowcy az niemal taki luk do polowy wycieraczki kierowcy, wiec juz nie przewiduje az takich niespodzianek

u mnie wlasnie cieklo przez 2 z 3 dziur od aku. Latwo bylo sprawdzic po wyjeciu aku w suchy dzien. Odrobina wody, precyzyjnie w owe otwory i za chwile mokry byl dywanik.

a z lewej strony jak takie same zjawisko wystepuje to co moze byc????

A na lewa strone przedostaje sie woda po blachach,cieknac sobie ze strony prawej, albo jest tez dziura po lewej stronie. U mie były puszczone jakies kable przez otwor na plaskiej powierzchni obok silnika wycieraczek.Ktos to uszczelnil jakims kitem o konsystencji gumy do żucia.Tylko, że z czasem to przestalo być szczelne.Pomoglo wyczysczenie przewodow i brzegow otworu i silikon.Przestalo kapac na skrzynke bezpiecznikow.

i wszystko jasne, wywalilem wszystkie siedzenia i wykladzine:
przez akku nie cieknie
przez uszczelki tez nie
ale
od spodu sie powoli dostaje woda, przez jedna z zaslepek pod nogami pasazera.......
co teraz z tym zrobic??
uszczelnic sylikonem??