| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Witek HF MEMBER Hyundai Atos 1.0 GL Ochotnica Górna/Kraków | 2007-10-18 20:17:30 Dzisiaj o godz. 17.45 skończyłem ćwiczenia na uczelni. Wracając z kolegami przeszedłem na pasach na przystanek autobusowy (kto jest z Krk to koło Politechniki). Stojąc na przystanku i prowadząc rozmowe, w pewnym momencie usłyszałem huk i... okazało się że pod tramwaj w odl. dosłownie 5m ode mnie wpadła kobieta. Wpadła pod koła (nie wiem jak się w trmawaju koła nazywają), i skutki domyslacie się jakie były.
Oczywiście widać było, że weszła na pasy na czerwonym... Taka mnie refleksja wzieła. Uczmy się poprawnego przechodzenia przez pasy, bez pospiechu, z pelna koncentracja, obserwujac otoczenie... Nie warto się spieszyć... |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2007-10-19 07:32:36 Współczuję rodzinie bo jak ktos się sam pcha pod koła na czerwonym to jest sam sobie winien może brutalnie to brzmi ale tak uważam |
nekross HF MEMBER hyundai atos 1.0 mx chorzów | 2007-10-22 23:19:36 macie racje ale czasem trzeba komus czyms brutalnym oczy otworzyc a szczegolnie młodocianym wczoraj w chorzowie centrum tam gdzie ja stacjonuje mlodzience jechali maluszkiem na krzyzowce niestety byl stop chyba go przegapili i tramwaj nadjechal |
mihu24 HF MEMBER Lantra Pszczyna/Oświęcim | 2007-10-23 10:53:53 Jadę w zeszły czwartek 44 Tychy - Gliwice.Przede mną Kangoo(firmowe,pooklejane).W środku gostek w kowbojskim kapeluszu-kierowca Myślę:Niezły kozak.A potem:No ma taki kapelusz to se nosi.W tej samej chwili Astra kombi,która jechała przed kowbojem zwolniła przed skrętem w lewo.A kowboj łup w Astrę!
Tylko tylna wycieraczka Opla pogroziła Daltonowi!W lewo,w prawo,w lewo,w prawo! Ty niedobry kowboj dlaczego ty mi w zad wjechać. Takich przypadków jest niestety mnóstwo.Nie trzeba być kowbojem by się zagapić!Uważać trzeba no,bo co innego pozostaje.Inna sprawa,że nie zawsze mamy wpływ na to co się może stać.To tak na przykładzie kowboja. |
nekross HF MEMBER hyundai atos 1.0 mx chorzów | 2007-10-24 17:55:18 w zupelnosci sie z Toba zgadzam mihu24 autko dbasz a ktos nie patrzy i łup coz takie zycie
|
accent1 HF MEMBER Hyundai accent Legnica, Lubin | 2007-10-24 19:07:35 Jakby tramwaj jechał wolniej to nic by sie nie stalo.
Ale prawda jest taka ze jak ludzie stoja na pasach to o malo to nie wejdą na jezdnie. Stoją przy krawęzniku. Na zachodzie jak slyszalem w takiej styacji kazdy mysli ze ktos chce wejsc. Gdyby ludzie stali 0,5 m od krawężnika pomogłoby to trochę. Ale co daje przejście na zielonym dla pieszego jak ci na jezdni mają strzałki zielone?? Co dla kierowcy znaczy zielone światło jak przy skręcie w lewo ktos przechodzi. Wszystko spoko jak widac dużo ludzi ze przechodzi ale jak ktoś wbiegnie a nam sie wydaje ze mają czerone?? tak samo skrzyżowania kolizyjne. Aha jest takie rondo w zielonej górze na którym non stop dochodzi do wypadków - są światla ale nei ma znaku ustąp i na nim jest zasada prawej strony, przy skręcie w lewo pakujemy się pod tych co jadą na zielonym. Żadnych znaków na rondzie a starczą przecież trójkąciki. Burdel mamy panowie i panie i brak jakiś dobrych przyzwyczajeń. |
mihu24 HF MEMBER Lantra Pszczyna/Oświęcim | 2007-10-25 23:07:23 Nauka jazdy do bani i tyle! Miesiąc i prawko w łapie - nikomu nie bronię ale taki absolwent/ka jeszcze do tego całkowity motolaik stanowi poważne zagrożenie dla wszystkich!
Chciałbym,żeby każdy miał mozliwość takiej nauki jazdy jaką moi szkolni koledzy i ja mieli.Dziesięć miesięcy!!!Jazdy w różnych warunkach pogodowych,o różnej porze dnia no i nasz niezawodny Maluch 85 rok i 150 tysięcy na liczniku.To były czasy! Kurde to ja już mam tyle lat
Samochodówka - Pszczyna. |