Wpomaganie camry

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukałem na forum ale jakoś podobnego tematu nie ma.
2 tygodnie temu wymieniłem krzyżak układu kierowniczego bo zacinał się przy powrocie i generalnie ciężkawo chodziła (co prawda smar pomógł ale kierownicę to wolę mieć sprawną). Po wymianie krzyżaka kierownica chodziła płynnie ale nadal zbyt wolno wracała.
Teraz przyszły zimniejsze dni (dzis +3st.C) i wspomaganie chodzi ciężej i wolno wraca. Moze to jakiś typowy objaw i ktos poradzi co jest?
Dzięki z góry, pozdrawiam.

a wymieniałeś kiedyś płyn od wspomagania nawet jak jego wymiana nie jest zalecana to warto to zrobić - po tych parunastu latach napewno stracił przynajmniej część swoich właściwości

Wczoraj odciągnąłem jakieś 150ml żeby dolać specyfiku co niby cos tam poprawia. To co odciągnąłem to taka brunatna breja i chyba najpierw wymienię płyn. W poniedziałek za tydzień mam wizytę w serwisie, dam znac czy pomogło.

Ja bym tam żadnego poprawiacza nie wlewał. Jaki przebieg ma ta camry?

Pozdrawiam

Cytat:
2007-10-21 15:26:00, MisiekII pisze:
Ja bym tam żadnego poprawiacza nie wlewał. Jaki przebieg ma ta camry? Pozdrawiam

Dzięki za zainteresowanie
265 tys. km.

Cytat:
2007-10-28 11:18:21, ironfan pisze:
Dzięki za zainteresowanie 265 tys. km.

Wymien plyn i to 2 razy w celu plukania,a poprawiacze zostaw Gozdzikowej.

Niestety w serwisie stwierdzili ze toyota nie zaleca wymiany plynu w ogole. Moze sie zrobic jeszcze gorzej bo sie zapowietrzy i rozszczelni

Cytat:
2007-11-09 10:33:49, ironfan pisze:
Niestety w serwisie stwierdzili ze toyota nie zaleca wymiany plynu w ogole. Moze sie zrobic jeszcze gorzej bo sie zapowietrzy i rozszczelni

Jasne, w skrzyni też nie zaleca, a dziwnym trafem całej masie ludzi jakoś poprawia się działanie skrzyni po wymianie oleju...
Jak się zapowietrzy, to się i odpowietrzy. W końcu ktoś, kiedyś nalewał ten płyn do pustego układu...
Pozdro.

Cytat:
2007-11-09 10:33:49, ironfan pisze:

Zato zaleca wymiane na nowa i zakup nowego auta po 5 latach
czesto sie rozcieka po wymianie plynu ale to dlatego ze i tak by sie rozciekla-a uszczelnial ja szlam
Co do odpowietrzenia to trzeba krecic w lewo i prawo to sie odpowietrzy.
To tak jak z tym baca co sie czesal raz do roku i dziwil sie jak ludzie moga to robic codziennie skoro to tak boli.

Cytat:
2007-11-09 22:58:03, Bigelektron pisze:
Co do odpowietrzenia to trzeba krecic w lewo i prawo to sie odpowietrzy.

Najlepiej unieść przód samochodu i kręcić sobie przez 10min w powietrzu. Efekt gwarantowany, sam przerabiałem.
Wymieniaj płyn (tylko na jakiś dobry) i nie słuchaj tych z ASO