[Accent 96r.] Problem z odpalaniem a poziom paliwa...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z odpalaniem accenta 96 1.3 12v. Problem występuje gdy poziom benzynki spada do około 1/3 baku . Odpali wtedy za drugim razem a następnie leci z obrotów i gaśnie. Kiedy jest ponad połowa odpala dobrze. W jednym i drugim przypadku gdy jest rozgrzany problem znika. Wymieniłem ostatnio zawór ciśnienia paliwa ale to nie pomogło. Może to pompa? Wydaje mi się że oszukuje wskaźnik poziomu paliwa. Gdy pokazuje około 1/4 wlewam benzynkę ( 10 l) a koleś skacze na ponad połowę ( może winny jest pływak?).
Pozdrawiam

[EDIT MacTB: Tytuł wątku kwalifikuje go do wywalenia! Było: "Jaka przyczyna", proszę postaraj się tytułować wątki z sensem ]

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2007-10-10 20:18:55 ]

Ja mam podobny problem, gdy auto postoi dzień lub przez noc to potem odpala za drugim razem.
Wcześniej po odpaleniu przez 2-3 sekundy nie wchodziło na obroty.

Jak zarazie problemu nie rozwiązałem.

Accent 2000 1,3

moze pompka zasysa w zbiorniku powietrze z nad poziomu paliwa przez jakas dziurke

ZASADY TWORZENIA NOWYCH WĄTKÓW przeczytaj.

Sądze ze wężyk zasyysa albo jakieś syfy z baku ktore blokują albo powietrze - w przypadku gdyby plywak fiksował.

[ wiadomość edytowana przez: accent1 dnia 2007-10-10 20:18:36 ]

Z tego co pamiętam problem był opisywany całkiem niedawno. Winny był przewód przy pompie paliwa w zbiorniku (sparciały)

Parę dni temu wymieniłem ten przewód miedzy pompom paliwa a deklem, przewód fi 6 około 5cm przeznaczony do benzyny 5zł/1m.
W modelu 2000 pompa mocowana jest na koszyk nakrętkę, trzeba go parę razy obrócić aby wyjąć pompę.

U mnie to nie poskutkowało, pewnie z czymś innym mam problem.
Przypuszczam, że to jakiś czujnik temperatury lub ciśnienia, w ostateczności uszczelka pod głowicą.

U kolegi david30 powinno pomóc, jeżeli odpalanie jest związane z poziomem paliwa w baku.

Dzięki za wszelkie sugestie. Muszę sprawdzić temat z przewodem bo mój mechanik zaczął już wymyślać różne nieprawdopodobne rzeczy.
Dzięki i pozdrawiam

hmm tez tak mam ze zaleje z 12 litrow i mi pokazuje ze polowa baku a pozniej ta strzalka szybko opada....

wie ktos czy jest i w którym miejscu kontrolka rezerwy paliwa i ile sie dajezdzic na rezerwie, accent 95r, 1,5l GLS

odpowie mi ktos??

Dzisiaj sprawdzili mi pompkę paliwa i przewody i wszystko jest ok! Kurde wkurzam się strasznie! Wymieniłem wcześniej zawór ciśnienia paliwa (używany) i nic nie pomogło! Może zawory? Czy zasyfiony filtr powietrza, niesprawna przepustnica, jakiś czujnik lub coś innego może powodować takie problemy? HELP ME!

W środku tekstu nie miały być zawory tylko wtryski!