Głośniki ALTUS /z innej beczki/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem, że temat odbiega od charakteru naszego forum, ale uważając Was za kolegów, mam pytanie: co sądzicie na temat Altusów 110 (wiecie ta znana linia Altusów od 70 do 140). Znalazłem takowe w komisie za 330zł, ładnie grają, nic nie rzęzi, obudowa łądna czarna.
Czy miał ktoś z nimi do czynienia?

Heh, ja mam przyjemnośc korzystać z altus'ów 150. Jest naprawde super!! Co do 110 to nie mogę nic powiedzieć. Poszukaj uzywanych 150!! O wiele lesze i nowocześniejsze, no i głośniki nowsze. Miłych odsłuchów i nara!!

ja mam 110 o mocy 70W sa niezle ale po latach sypia sie te laczniki z gabki pomiedzy membrana a metalowa czescia, wiecej problemoof z nimi nie mialem :] takze zwroc na to uwage !

Tak, podzielam, bardzo dokladnie obejrz zawieszenie membran, jezeli te gabki sa choc troche slabe nie bierz albo sie nastaw za niedlugo na wymiane membran(albo calych glosnikow). Kumpel w jednych kolumnach zmienial membrany, urobil sie okropnie ale poprawa 100% a w drugich wsadzil inne glosniki(Tajwan), co wyszlo na to samo ale taniej niz nowe membrany.

A czy cena 330zł jest zachęcająca?
Jakoś w najbliższym tygodniu polece sprawdzić mambrany.

watpie czy zachecajaca, ale jak na komis standard
szkoda ze nie mieszkasz w kraku to skolowalbym ci takie 110 taniej