NET do Laptopa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukamy internetu do laptopa, nie mamy gniazdka tel. dlatego najlepszy byłby bezprzewodowy lub radiówka jaką firmę możecie polecić?? oczywiście w rozsądnej cenie i z dobrym zasięgiem

A co my to proroki? Skąd mamy wiedzieć jakie firmy są w Pajęcznie. A gniazdko tel. można nabyć w sklepie i np. w TePsie. To kupione w sklepie będzie tańsze.

Cytat:
2008-01-01 12:42:22, piotr_ek pisze:
A co my to proroki? Skąd mamy wiedzieć jakie firmy są w Pajęcznie. A gniazdko tel. można nabyć w sklepie i np. w TePsie. To kupione w sklepie będzie tańsze.

gniazdo mżna kupić ale na co nam to jak za podłaczenie chcą jak zdziercy, a w karzdej chwili możemy się przeprowadzić, szukamy czegoś co by było destępne bez kabli i jadac z leptopem autem będe miał zaśieg wszędzie gdzie stane

Cytat:
2008-01-01 14:17:30, markon pisze:
szukamy czegoś co by było destępne bez kabli i jadac z leptopem autem będe miał zaśieg wszędzie gdzie stane

+, era, idea*, play itp. sieci komórkowe?. Innych opcji nie ma i nie będzie. No i przyzwyczaj się, że tych gigabajtowych prędkości o których mówią w reklamie raczej za często nie uświadczysz, no chyba, że w centrum Warszawy o godz.2:40.

* - tak idea, a nie jakieś posrane orange.

Cytat:
2008-01-01 15:18:26, piotr_ek pisze:
+, era, idea*, play itp. sieci komórkowe?. Innych opcji nie ma i nie będzie. No i przyzwyczaj się, że tych gigabajtowych prędkości o których mówią w reklamie raczej za często nie uświadczysz, no chyba, że w centrum Warszawy o godz.2:40. * - tak idea, a nie jakieś posrane orange.

czyli wychodzi że ceny też będa stosunkowe musze poszukac najpierw na necie czy będe miał jakis zasięg bo Warszawa to nie jest

ostatnio w erze dostajesz karte modem na pcimpcia za 1zł hmm tylko niewiem jak długo trwała ta promocja , polegało to na tym że podpisywałeś umowę na 24 m-ce ale po 1 m-cu testu mogłes sie wycofać i brałes modem za 1 zł (normalna cena w granicach 400-600zł) takie modemy rozdawali a internet 39m-cznie tylko nie wiem czy plus vat

a oczywiście wycofując sie oddajesz modem

[ wiadomość edytowana przez: Kula69 dnia 2008-01-01 15:49:43 ]

Cytat:
2008-01-01 15:28:30, markon pisze:
czyli wychodzi że ceny też będa stosunkowe musze poszukac najpierw na necie czy będe miał jakis zasięg bo Warszawa to nie jest

Czy będziesz miał i jaki bedziesz miał...
GPRS/EDGE/UMTS - ten ostatni, to raczej w większych miastach.
Najlepiej znajdź kogoś z takim netem i sprawdź u siebie.
No i przygotuj się na znaczne wahania szybkości...

To mówiłem ja, użyszkodnik i-plus...

Cytat:
2008-01-01 15:55:39, pyrekcb pisze:
Czy będziesz miał i jaki bedziesz miał... GPRS/EDGE/UMTS - ten ostatni, to raczej w większych miastach. Najlepiej znajdź kogoś z takim netem i sprawdź u siebie. No i przygotuj się na znaczne wahania szybkości... To mówiłem ja, użyszkodnik i-plus...

jesli bedzie szybszy niz ten co mam 513,29 kbit/s to juz ok

Cytat:
2008-01-01 17:30:22, markon pisze:

Cytat:
2008-01-01 15:55:39, pyrekcb pisze:
To mówiłem ja, użyszkodnik i-plus...

Napisz coś bliżej o tym i plusie, bo i ja się przymierzam do netu w laptoku

Cytat:
2008-01-01 18:31:50, pyrekcb pisze:

co smiejesz sie ze tak cieńko czy z tego ze nie ma szans uzyskac takie cos na laptopie

Cytat:
2008-01-01 18:55:18, markon pisze:
co smiejesz sie ze tak cieńko czy z tego ze nie ma szans uzyskac takie cos na laptopie

GPRS
EDGE

Cytat:
2008-01-01 18:51:24, JaRabbit pisze:

A co chcez wiedzieć...?
"Produkowałem się" się już na forum toyoty

Cytat:
2007-10-05 15:32:34, pyrekcb pisze:
Ja tez mam i-plusa. Kilka uwag: 1. sprawdź zasięg w swoim mieszkaniu (bądź tam, gdzie będziesz używać), u mnie - pomimo, że W-wa, ciężko nawet przez kom. pogdać - moze to wina jakichś zakłóceń czy budowy budynku? 2. szybkości podawane przez operatorów, to max. - nie licz na takie wartości stale; 3. niestety, internet ma najniższy priorytet ze wszystkich usług Plusa (nie wiem, jak w innych sieciach) - czasem pomimo max. zasięgu na karcie szybkości są minimalne. Z zalet - mobilność, cena (ja mam chyba 60 zł - modem kupowałem na rynku wtórnym), wygoda - jedziesz sobie gdzieś (na rancho, na urlop) i wszedzie masz połączenie z netem. Limitu chyba nigdy mi sie nie udało przekroczyć, ale ja używam netu do poczty i przeglądarek. Z grubsza tyle! Pozdr. P.

Cytat:
2008-01-01 17:30:22, markon pisze:

Zapomnij... Ale GPRS np. do poczty w pełni wystarcza, a i po www idzie pobrykać. Pamiętać też należy, że prędkość GPRS to prędkość 2x wyższa niż jeszcze 5 czy 8 lat temu miały modemy do linii tel. podpięte i przez nr 0202122 wdzwonione w Internet.
A propos to jak w/w wartość wyliczyłeś?

Cytat:
2008-01-02 07:24:46, piotr_ek pisze:
Zapomnij... Ale GPRS np. do poczty w pełni wystarcza, a i po www idzie pobrykać. Pamiętać też należy, że prędkość GPRS to prędkość 2x wyższa niż jeszcze 5 czy 8 lat temu miały modemy do linii tel. podpięte i przez nr 0202122 wdzwonione w Internet. A propos to jak w/w wartość wyliczyłeś?

a znalazłem takie cos TU

Cytat:
2008-01-01 18:51:24, JaRabbit pisze:

Mam iplusa od 2 mcy. Wrażenia - gdyby nie limit transferu byłoby OK. Szybkość realnie 500-700 kpbs - obrzeża Krakowa. UMTS zawsze, HSDPA czasem.
www i poczta super, sciąganie też - jedyny ból to limit 1 GB. Droższa opcja ma limit 4 GB, co też na szaleństwa nie pozwala.
Zdaje się, że w plusie jako jedynym jest opcja dokupienia transferu.

Ja mam Blue connecta - odradzam, chodź prędkości byłu niezłe głownie UMTS i czesto HSDPA - ale od 25 dni mam problem i netu wogóle a te patałachy z ERY nie moga sobie z tym poradzić.

A więc erze kategorycznie NIE.

W orange próbowałem jedynie orange Free przez komórkę (wykmorzystana jako modem EDGE) i było nawet nieźle, tylko szybkość nie powala. Ale Orange to dobra firma i dba o klienta w przeciwieństwie do ERY

Cytat:
2008-01-03 11:33:10, Krzysiek-Diackon pisze:
Ale Orange to dobra firma i dba o klienta w przeciwieństwie do ERY

No chyba, że coś w ciągu roku się zmieniło.

Cytat:
2008-01-03 12:06:17, piotr_ek pisze:
No chyba, że coś w ciągu roku się zmieniło.

One generalnie wszystkie są "dobre" - przed zakupem abonamentu....

Cytat:
2008-01-03 12:18:17, pyrekcb pisze:
One generalnie wszystkie są "dobre" - przed zakupem abonamentu....

To tak jak banki. Jak mawiam, że wszystkie są do dupy, ale jedne mniej, a drugie bardziej.