MotoNews.pl

Uszkodzona wkładka zamka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w jaki sposób naprawić wkładke zamka, przypuszczam że po prostu sie wyrobił materiał, gdy używany dotychczas kluczyk przestał otwierać zamek drzwi, wziąłem drugi nigdy nie używany i przez jakiś czas otwierał drzwi ale i ten teraz przestał, może tylko zamienić wkładki zdrzwi lewych do prawych i na odwrót ?
Kluczyk jest kodowany to chyba z naprawą może być problem....?
Macie doświadczenia w takim temacie?

Witam
Ja także sie przyłączam do pytanie - mi nie działa wkładka od korku wlewa paliwa oraz w drzwiach pasazera.

POzdrawiam Tomek

trzeba poszukać dobrego ślusarza co sie na rzeczy zna....ja znam tylko w Krakowie...

mi sie zamek nie otwieral, to zdjelem wykladzine z drzwi, zeby to obejrzec... i nic nie zobaczylem, bo gleboko pod blacha zchowany zamek, a wykrecac mi sie nie chcialo... wiec wzielem i z daleka wypryskalem smarem w sprayu, taki do smarowania lancuchow i nakretek, i zamek do dzisiaj dziala bez zazutu!!!

Smarowanie juz nie pomaga - psikałem wd 40

POzdrawiam Tomek

WD40 jest do smarowania rowerów...

Zamiana prawy-lewy z pewnością pomoże. Ale na przyszłość stosujcie do zamków jakiś smar z grafitem, please...

Cytat:
2005-05-23 15:05:42, WilK pisze:
WD40 jest do smarowania rowerów... Zamiana prawy-lewy z pewnością pomoże. Ale na przyszłość stosujcie do zamków jakiś smar z grafitem, please...

Wilku . . . czy napewno zamiana prawy-lewy jest wogole mozliwa ? Jka sam walczylem z zamkiem szukalem konkretnego do strony samochodu . . . chyba ze sie myle i taka zamiana jest mozliwa.Nie jestem pewien co do tego cycka wychodzacego z wkladki . ..

Cycek można przełożyć przecież Loozikowi zamieniałem, to bedę się trzymał swojej wersji

... jest to mozliwe .. ale trzeba odwrocic kazda zapadke ... i działa

Cytat:
2005-05-23 15:12:42, WilK pisze:
Cycek można przełożyć przecież Loozikowi zamieniałem, to bedę się trzymał swojej wersji

A no chyba ze tak . . . . Nie bralem pod uwage . . . opcji rozbierania i bawienia sie wkladka sama . . .
Jak tak to zwracam honor

Zwracanie bywa czasem niewygodne

Cytat:
2005-05-23 15:20:28, WilK pisze:
Zwracanie bywa czasem niewygodne

No nie ma to tamto . . . bywa . . . A co do zamka to tak podejrzanie mi wygladalo ze napisales o zamku cos co niby w/g mnie byloby nie wykonalne, przeczuwalem ze cos wisi w powietrzu, ale . . . kit tam, zaryzykuje

Good hunting

Witam

A co zrobiz z wkladką wlewu paliwa w MK 7 ?? Bo przeciez sie nie da zamienic lewy prawy
POzdrawiam

O ile pamiętam, to MkVIII ma klapkę... Ale wkładkę też można rozebrać. Kwestia cierpliwości.

Wilk tak MK7 ma klapke ale pod nią jest na kluczyk korek wlewu - wyjmowalem wkladke i proobowalem rozebrac ale sie nie udało. Narazie poprostu wkladam korek i juz.

POzdrawiam Tomek

polecam gościa ale w Krakowie ul.Malborska 93a tel 608434000 z moim uporał się w 15 min za 60 pln mam nowy kluczyk z inmobilajzerem tylko trzeba mieć swój orginalny kodowany -też miałem klopot z zamkiem w klapie zrobił to za 80 zł ale trzeba się wcześinej umówi
pozdrawiam

Jak przy rozbieraniu wkładki wyjąć plastikowy pierścień ustalający (taki z wieloma zębami) bez uszkadzania go ????
HELP!

No chyba się nie da- dobrałem się do wkładki robionej przez ślusarza i wyłamał tak jak ja jeden ząbek, a na dodatek przerwał pierścień.

Cytat:
2005-05-23 22:51:23, darekdenis pisze:
polecam gościa ale w Krakowie ul.Malborska 93a tel 608434000 z moim uporał się w 15 min za 60 pln mam nowy kluczyk z inmobilajzerem tylko trzeba mieć swój orginalny kodowany -też miałem klopot z zamkiem w klapie zrobił to za 80 zł ale trzeba się wcześinej umówi pozdrawiam

No to ładnie zapłaciłeś... Ja za naprawe wkładki w korku zapłaciłem 30 zł, czas operacyjny 15-20 minut a robił mi to gość który zajmuje się dorabianiem kluczy.