MotoNews.pl

Dziwny odglos... cos jakby swist turbo w lantrze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
na benzynie jak sobie przycisne samochod to przy ok 4200rpm spod maski dobiega swist podobny do takiego jak turbo w dieslach a turba nie mam wiec co to moze byc??

hmmm ja tez mam takie cos czasem , niejes to przypadkiem altelrnator ???? niewiem sam jak sie dowiem to sie odezwe jak cos ustale

he :] uwielbiam ten odglos, na 3 biegu od 55km/h do kolo 70km/h to bardzo slychac,doslownie jak turbo

hej
u mnie w accencie jest to samo i mechanik powiedzial ze to normalne w tych silnikach,tak pracuja wtryski niema sie czym przejmowac i jezdzic ,jezdzic, jezdzic

hej
u mnie w accencie jest to samo i mechanik powiedzial ze to normalne w tych silnikach,tak pracuja wtryski niema sie czym przejmowac i jezdzic ,jezdzic, jezdzic

Cytat:
2007-10-31 19:33:35, waldi_102 pisze:
hej u mnie w accencie jest to samo i mechanik powiedzial ze to normalne w tych silnikach,tak pracuja wtryski niema sie czym przejmowac i jezdzic ,jezdzic, jezdzic

hmm no nie wiem, moze, na gazie nie sprawdzalem

Cytat:
2007-10-31 19:33:35, waldi_102 pisze:
hej u mnie w accencie jest to samo i mechanik powiedzial ze to normalne w tych silnikach,tak pracuja wtryski niema sie czym przejmowac i jezdzic ,jezdzic, jezdzic

Wtryski raczej nie swiszcza tylko cykaja.
A co do swistu to moze powietrze tak zasysa i przez zwezke w dolocie (lpg) wydaje taki dzwiek

Cytat:
2007-11-01 10:24:44, karol208 pisze:
Wtryski raczej nie swiszcza tylko cykaja. A co do swistu to moze powietrze tak zasysa i przez zwezke w dolocie (lpg) wydaje taki dzwiek

no wlasnie i to jest chyba to bo nie pamietam zeby tak bylo wczesniej przed montazem gazu