MotoNews.pl

Rav 4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Proszę o opinię chcę zakupić nową

Jak diesla to zamontuj beczke z olejem na dachu bo spala wiecej niz paliwa

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Cytat:
2007-10-24 23:25:21, Bigelektron pisze:
Jak diesla to zamontuj beczke z olejem na dachu bo spala wiecej niz paliwa

Większa piersiówka wystarczy
ok. 1/2 litra na 1000 km.
Mój kolega miesiąc temu kupił diesla i na razie jest zadowolony.
Podobno "coś" było z tym olejem, ale w sierpniu zrobiono jakąś modyfikację tłoków.
Jedno jest pewne RAV4 jest najlepiej sprzedającym się SUV-wem, a jeśli chodzi o bezawaryjność - jest w czołówce.

Dzięki, może jeszcze jakieś opinie

Ma zaskakująco niskiego Cx-a

nie kumam PREZES

Aerodynamika szefie

jasne dzięki

Można powiedzieć że nadwozie dopracowane

Witam serdecznie ! Oj dlugo mnie na forum nie bylo (zdjecia w galerii jeszcze mojej poprzedniej corolli), no ale jestem
Jesli chodzi o najnowsza rav to mysle ze kolega powinien sie GRUBO zastanowic nad jej wyborem . Brzmi to strasznie, ale chyba zrazilem sie do Toyoty na dlugo, jesli nie na zawsze. Do rzeczy.... Jestem posiadaczem RAV4 SOL 2,2 diesel. Przejechane obecnie prze 1,3 roku 44.000 km. To co siedzieje z tym autem to tragedia. Oczywiscie auto jest na gwarancji wiec wszystko wymieniaja "za darmo" . Zatem: świsty w prawych drzwiach od strony pasazera (uszczelka drzwi, wymiana ,efekt:bez poprawy). Uszczelka z ukladzie nawiewu przepuszczala deszcz , czego efektem byl basen w samochodzie ( uszczelka wymiana , efekt: problem rozwiazany), wymiana wahaczy tylnych, bo walily jak w aucie po milionowym przebiegu (wahacze tylne wymiana, efekt: problem rozwiazany), stukajacy uklad kierowniczy (sforzeń ukladu kierowniczego wymiana, efekt: chwilowa poprawa, znowu stuka), haczaca skrzynia biegow, szczegolnie jedynka i dwojka (jeszcze bez analizy w serwisie). Doszlo do tego ze jedynke musze teraz wyrywac jak ja wrzuce..... Olej spala, dolewam litr przed przegladem bo komputer informuje o niskim poziomie. Ostatnio silnik wydaje piszczacy dzwiek, oraz na zimno przy okreslony zakresie obrotow napierniczaja zawory !!!! Wstydze sie przyspieszac na zimno po miescie. Zaczal klekotac (nawet na cieplo) jak stare dobre diesle. Z nagrzewnicy po wlaczeniu smierdzi w kabinie (kiedys tego nie bylo),

cd.... Plastki sa straszne, twarde i skrzypia jak cholera szczegolnie na zimno. Cos zaczyna mi skrzypiec w podsufitce i w tylnych drzwiach. Na pocieszenie musze powiedziec ze wiele z problemow mija po.......rozgrzaniu auta.... Ogolnie syf i NIGDY nie zarekomenduje znajomemu tego auta. Mysle ze wiele z problemow to znak BETA WERSJI (pierwszy rok produkcji) i mina po restylingu. Jestem zalamany. Pozdrowka. PS. Co mnie naklonilo zebym sorzedawal Corolle ? Pocieszam sie ze zawsze moze byc jeszcze gorzej.....

Zle ...gorzej...Rav 4
Po wymianie tlokow i pierscieni wpiernicza olej nie gorzej niz przed...
ale ma ladne zegary i deske

-----------------
Naprawa elektroniki.

Czyli moje wieści się potwierdziły olewam Ravkę Żona będzie się musiała pogodzić z tym.

Teraz kolejne pytanka:

Rolka 1,6B 2003-2006 ( Auris się nie widzi )
Ave I 2000-2002 2,0 B
Ave II 2,0 B New

??

Zaznaczam, iż to auto dla Mojej Żony
Carina ma u mnie dożywocie bo takich aut już nie ma

aha jeszcze jedno wiecie że się zastanawiam na nowym Fiatem Bravo

Ale Żona mi powiedziala że albo Toyota albo nic ( to chyba tylko kwestia czasu jak ją przekonam )

Ostatnio gadalem z kierownikiem serwisu ASO i co ....hm
Najwiecej problemow sprawaiaja japonskie landki 120-tki i włąsnie RAV-ki a najmniej angole spod szyldu AVE.
A przeciwienstwem tego jest hilux ktory wogole nie domaga na jakiekolwiek niedomagania wreszcie pozadna terenowka chyba z tajlandi ktora bije wszystko na glowe, z tym autem podobno nic sie nie dzieje kompletnie

Bravo kafi jezdzi jeszcze lepiej niz wyglada, jechalem crom-ą z silnikem 1.9JTD taki wlasnie jaki ma miec bravo (to jednostka z alfy) i do 2000 to wciska w fotel w takim klocu a co dopiero w bravo ....

A ja sie bede zastanawial nad jakims dislem moze na wiosne moze dalej toyota...jak myslisz kafi ze tak Za-OT-uje w twoim watku ?
Oczywiscie przedzial cenowy inny niz ty ale z 14koła powinno starczyc

[ wiadomość edytowana przez: Cromm dnia 2007-10-26 11:15:47 ]

Fiat to tylko moja sugestia ale nie planuje zmieniaćź marki puki co

Mam znajomego co prowadzi serwis fiata ostatnio zawoziłem mu Bravo 1.4 12V. Najgorszy silnik jaki chyba fiat wypuscił. Jedno co mi powiedział : "Jakbyś chciał kupować auto to nigdy nie Fiata nawet nowego." Nie wiem czy coś w tym jest bo jedyne fiaty jakie miałem to 125p i Ducato.

Krązy opinia ogólna ze samochody wielorazowego uzytku skończyły sie na przełomie lat 2000-2001 , pózniej juz tylko trzepali jednorazówki i coś w tym jest.

Moge powiedziec tyle ze strasznie duzo czesci idzie do Ravk , Hilux , Land... , kumpel znów kupił najnowszy model Corolli i juz dwa razy na gwarancji byl nią i coś mu poprawiali.

Na Twoim miejscu zastanowił bym sie nad e12 2001-2005 , ewentualnie ave , tutaj juz jest bez róznicy czy I czy II. Ewentualnie coś z Lexusa . Ale tez Lexa z lat 98-02 , pózniej juz kaszane zaczeli robic.

A może Honda ?
Ostatnio mi się podoba CR-V, ale w starej budzie.

A co myslicie o kia ceed, mi sie podoba ogolnie , fajna sylwetka, super wyglada czarna na feldze ladnej , fajne silniki, tylko czy to sie okaze takie dobre auto tego nie wiem , ale podobno kia podbija europe, wydaje mi sie ze jest lepsza od fiata

[ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2007-10-26 13:09:04 ]

Cytat:
2007-10-26 12:50:49, sterciu pisze:
Mam znajomego co prowadzi serwis fiata ostatnio zawoziłem mu Bravo 1.4 12V. Najgorszy silnik jaki chyba fiat wypuscił. Jedno co mi powiedział : "Jakbyś chciał kupować auto to nigdy nie Fiata nawet nowego." Nie wiem czy coś w tym jest bo jedyne fiaty jakie miałem to 125p i Ducato. Krązy opinia ogólna ze samochody wielorazowego uzytku skończyły sie na przełomie lat 2000-2001 , pózniej juz tylko trzepali jednorazówki i coś w tym jest. Moge powiedziec tyle ze strasznie duzo czesci idzie do Ravk , Hilux , Land... , kumpel znów kupił najnowszy model Corolli i juz dwa razy na gwarancji byl nią i coś mu poprawiali. Na Twoim miejscu zastanowił bym sie nad e12 2001-2005 , ewentualnie ave , tutaj juz jest bez róznicy czy I czy II. Ewentualnie coś z Lexusa . Ale tez Lexa z lat 98-02 , pózniej juz kaszane zaczeli robic.

Z tymi znajomymi z serwisu to jest tak....Ja bym w zyciu nie kupil Toyoty i nikomu kogo lubie nie polece zakupu.
Zauwaz ze pracownicy serwisow jezdza przewaznie samochodami innych marek...dlaczego?
Dlatego ze od rana do wieczora widza tylko zepsute!!!!
Czasem sobie tlumacze ze przeciez nie wszystkie sie psuja,ale organizm to odrzuca.
Zawsze odnosimy to do swojego auta...ono jezdzi a te z serwisu sie psuja.
Dlatego serwisant nigdy nie bedzie obiektywny,ale jezeli cos sie psuje permanentnie w jakims modelu to pozwoli nam uniknac szamba do ktorego mozna nieopatrznie wpasc.

-----------------
Naprawa elektroniki.