Tapicertka w 2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie !!!!!!!!!!!!!!w jakich kolorach wystepowala tapicerka w 2107 bo ja mam czrna a slyszalem ze wystepują w innych

pozdrawiam

też mam czarną
wiem ze jest jeszcze brązowa
leszek z gdyni ma beżową

ja mam niebieską, slyszalem ze bardzo malo, ale byly tez bordowe.

Ja w swojej miałem beżową ale poszła w..... kubeł ponieważ musiałem szybko opuścić garaż a brak mi było miejsca na przechowanie wielkich foteli i jeszcze większej tylnej kanapy

Chyba też jeszcze była tapicerka "blondynka":

I chyba były także siwe (ale o ile dobrze kojarzę to chyba tylko w tych późniejszych egzemplarzach z kierownicą jak w Nivie 21213/4, w starszych egzemplarzach z kierownicą 2107 tych foteli nie było):
.
No ale u nas chyba najbardziej popularne są tapicerki "brunetki", czyli te które Ty masz i chyba większość klubowiczów co ma 2107. Poza tym wydaje mi się (ale nie jestem pewien), że tapicerki "brunetki" pojawiały się w znacznie większych ilościach jak "blondynki". Sorki, że takich określeń używam, jakoś tak mi się skojarzyło porównanie.

Widzę, że już koledzy byli szybsi ode mnie.
A to, że były też czerwone czy niebieskie to nawet nie wiedziałem. Skąd to wiecie? Jest gdzieś w internecie zdjęcie takowych, żebym mógł sobie zobaczyć?

taka jasna tapicerka ladnie musi wyglądac jeszcze zadbana .Trzeba cos o takiej pomyslec narazie dzieki

Może się mylę, ale ja nie jestem zwolennikiem tych "blondynek". Dla mnie kojarzą się z szybkim brudzeniem się. Może w praktyce jest inaczej, ale ja bym nie chciał.

A tak przy okazji tytułem ciekawostki powiem, że gdy opracowywali Calinę też kiedyś chcieli wprowadzić jasne tapicerki równolegle z ciemnymi (na stronie autołady jest takie zdjęcie). Jednak później w czasie prototypu Calina przeszła zmiany w wyglądzie (widocznie prototyp pokazał, że trzeba ją udoskonalić) i nie wiem czy nadal przewiduje się wybór koloru tapicerki. Bo na vaz.ru w tej chwili są zdjęcia ostatecznie zatwierdzonego już samochodu, ale są na nich tylko wersje z ciemnymi tapicerkami, a poza tym nic nie pisze w opisie o możliwości wyboru tapicerki, więc wnioskuje, że jednak czegoś takiego chyba nie będzie.

ktorys z klubiwiczow ma bodajze szare albo biale fotele... tylko nie pamietam kto, biala, 07... KamilH, ty???? pamietam, ze stala chwile kolo mnie na ost. zlocie.....

mily,ja mam niebieskie u siebie, fotke dam jak je pozakladam bo teraz w domu leza, powod, central i alarm, powywalalem wszystko bo kable prowadzilem.Moze to ci troche pomorze, zdjecie z mojej Lady:

Najładniejsza tapicera jaką widziałem w 2107 to pikowana calosc ,tylna kanapa ma od razu wyprofilowane cos a'la zaglowki ( jak w tico ).W kazdym razie widzialem cos takiego tylko w tej ladzie....

I ja to widzialem bo ma to znajomy mehanik w swojej 2107 ktora mialem kupic w wakacje ;],A w mojej poprzedniej byly jasne bezowe ,bardzo ladne powiem szzcerze

trzeba pogadac z jakims tapicerem moze by przez srodek foteli jakos wszyl zielone wstawki podobnie jak jest z tymi orginalnumi czerwonymi'

ja chce 110

Ja mam włąśnie takie jasno beżowe. Nie brudzą sie za bardzo, ale trzeba uważać jak sie coś naprawia.

U mnie długo były pokrowce, ale je wyrzuciłem. Myśle, ze na zdjeciach z mojego profilu widać troche moja tapicerkę.

Ja mam tapicerke bordowa drzwi,podłoga,siedzenia itd.
efekt jest super nie chciałbym zadnego innego kolorku
pozdrawiam

Cytat:
2004-02-20 22:48:03, mily_byd pisze:

A to, że były też czerwone czy niebieskie to nawet nie wiedziałem. Skąd to wiecie? Jest gdzieś w internecie zdjęcie takowych, żebym mógł sobie zobaczyć?

Miły dzięki konriiiemu możesz obejrzeć taka tapicere w moim profilu

pozdrawiam

a w moim niebieską fotela kawalek i kanapa jest na zdjeciu, oczywiscie niebieska

ja na poczatku miałem wszystkie berzowe fotele i boczki w dzwiach ale wymyslilem sobie ze tylna kanape wymienie na czarna ( oparcie juz mam załorzone i wyglada niezle ) dół mam upaprany po poprzednim włascicielu i dlatego nań jest pokrowiec

Natomiast przednie fotele mam jasne i nie wydaje mi sie aby ktos po kapieli błotnej wsiadał do auta wiec czemu mam wyminiać wyglad niezły !!!

Jedynie jak juz ktos wpomniał to własnie przsy naprawch trzeba uważać bo mozna sobie narobić bigosu hi hi !!!

Pozdrawiam Michał

qcze mam pytanie bo moja mama chce kupic jakis samochod (ja doradzam lade)z silnikiem 1,3 1,4 najlepiej kombi polecilem jej 2104 ale stwierdzila ze niepodoba jej sie tapicerka i ogolnie caly kokpit stwierdzila ze jezeli byl by taki srodek jak w 7 to by sie zainteresowala i tu moje pytanie czy byly seryjne 4 z środkiem tzn deska rozdzielczą ,fotelam,i obiciami drzwi takimi jak w 2107

pozdrawiam

Nie było takich niestety ...a moze stety ...bo wtedy 2107 nie byłaby taka oryginalna
Bez najmniejszego trudu możesz zamienić te deski rozdzielcze-wystarczy na szrocie znależć 2107
pozdro