Silnik gasnie po 2-3 sekundach 1.8 td

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak gasze silnik to on jeszcze przebiera z 2-3 sekundy i dopiero gasnie!!! czasami gasnie od razu !!! co mu sie stalo????

Elektrozawór "stop", jakieś zabrudzenie może się wepchały..... Tyle tylko że u ciebie schowany jest w pompie chyba i w tym cały problem.

no to powstalo nowe pytanie??? gdzie sie znajduje elektrozawor stop?? dzis nawet w miare dzialal!!! moze ktos wie gdzie sie znajduje??? i ewentualnie ile kosztuje??? i czy mozna go naprawic???? pozdrowionka mam pompe lucasa

Cytat:
2007-10-23 20:32:17, maciek81B pisze:
no to powstalo nowe pytanie??? gdzie sie znajduje elektrozawor stop?? dzis nawet w miare dzialal!!! moze ktos wie gdzie sie znajduje??? i ewentualnie ile kosztuje??? i czy mozna go naprawic???? pozdrowionka mam pompe lucasa

elektrozawor stop znajduje sie z prawej strony pompy wtryskowej, jesli masz immobiliser dodatkowo jest on zasloniety gruba osolna i ciezko sie do niego dostac. polecam przeczytac ten watek ELEKTRO

no i wracam dzis do tematu !!!! wrocilem dzis z pracy i tu niespodzianka nie moge go zgasic!!!! i na to wszystko jeszcze zacza wariowac!!! raz jedzie dobrze a zachwile zaczyna przerywac i brakuje mocy jakby turbo zwariowalo!!!! co o tym sadzicie czy elektrozawor moze za to odpowiadac????

Cytat:
2007-11-05 22:55:04, maciek81B pisze:
no i wracam dzis do tematu !!!! wrocilem dzis z pracy i tu niespodzianka nie moge go zgasic!!!! i na to wszystko jeszcze zacza wariowac!!! raz jedzie dobrze a zachwile zaczyna przerywac i brakuje mocy jakby turbo zwariowalo!!!! co o tym sadzicie czy elektrozawor moze za to odpowiadac????

sluchaj

jak nie mozesz zgasic, wyjmij kluczyk ze stacyjki, p[odnies maske i wyjmij wtyczke od elektrozaworu, jezeli zgasnie to masz cos z instalka, jezeli nie to elektrozawor

ja za nowy (do citroena) dawalem ok 40zł

Ja placilem 60zl za elektrozawor, wymiana zajmuje kilkascie minut wlaczajac w to czyszczenie wtyczki

Cytat:
2007-11-05 23:14:14, darmcdoman pisze:
Ja placilem 60zl za elektrozawor, wymiana zajmuje kilkascie minut wlaczajac w to czyszczenie wtyczki

problem w tym ze nie moge go zlokalizowac!!!! jak jest pod ta metalowa oslona to jest za duzo na mnie!!! pozostaje mechanik!!!

po dzisiejszym dniu to ja juz nic nie rozumiem!!!! rano odpalam obroty na500 i nic wiecej! musialem trzymac 5 min gaz az sie nie rozgrzal!!! jade a tu mul jak niewiem co!!! podjechalem do mechanika i mowi ze turbo nie dziala czyli trzy rzeczy naraz siadly!!! elektrozawor , turbo i te obroty na zimnym silniku!!!! co o tym sadzicie to mozliwe?????

Sluchaj, twoje problemy wynikaja na 98% z wadliwie dzialajacego elektrozaworu stop. Wez go w koncu wymien na nowy, ale nie u tego czlowieka ktory albo jest lamuchem albo straszliwym naciagaczem. Albo podjedz do slusarza, niech ci ta blaszke oslaniajaca zlikwiduje za 20zl, a elektrozawor wymienisz juz sobie sam.

[ wiadomość edytowana przez: darmcdoman dnia 2007-11-07 00:18:36 ]