Problem z ABS w ESPERO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z ABS w ESPERO. Włacza sie w najmniej oczekiwanym momencie, nawet przy delikatnym hamowaniu, kiedy to nie powinien zadziałać. Zdarzało sie , że już miałem "mokro" w portkach ze strachu, bo samochód zamiast hamować, to jechał sobie dalej z "twardym" pedałem hamulca. czujniki wymienione na nowe( z przodu) i kable też.
Jedynie co, to nie ruszałem tylnych, ale czujniki tylne są sprawne. Wymieniłem płyn hamulcowy i odpowietrzyłem układ, ale to też nic nie dało.
Bardzo proszę o pomoc i poradę bo szlag mnie trafia!!!!
PILNE !!!!!

[ wiadomość edytowana przez: zajarek dnia 2007-11-06 22:04:47 ]

Cytat:
2007-11-06 22:03:58, zajarek pisze:
Jedynie co, to nie ruszałem tylnych, ale czujniki tylne są sprawne.

Skąd wiesz że są sprawne? Byłeś na skanerze?

Cytat:
2007-11-06 22:03:58, zajarek pisze:
Bardzo proszę o pomoc i poradę bo szlag mnie trafia!!!!

Wyjmij bezpiecznik od ABS dopóki nie poradzisz sobie z usterką, bo na dłuższą metę możesz już nie mieć potrzeby naprawiania ABS.

Byłem dzisiaj w serwisie.....na skanerze....
EUREKA!!!
Błąd ABS przychodzi z prawego koła. Kolega mechanik podpowiedział mi, że to może być źle ustawiony czujnik lub kabelek..... W najgorszym wypadku uszkodzony komputer od ABS - ale też naprawialne..

Cytat:
2007-11-08 22:09:10, zajarek pisze:
Byłem dzisiaj w serwisie.....na skanerze.... EUREKA!!! Błąd ABS przychodzi z prawego koła. Kolega mechanik podpowiedział mi, że to może być źle ustawiony czujnik lub kabelek..... W najgorszym wypadku uszkodzony komputer od ABS - ale też naprawialne..

Czujników się nie ustawia z tego co mi wiadomo. 99% kabelek do lutowania - sam to wczoraj przerabiałem, też w prawym przednim kole. Z tym, że u mnie ABS nie wariował tylko zaraz po ruszeniu sie wyłączał i wywalał kontrolkę.

No i problem zażegnany!!!!!
ABS działa że aż miło...
Jeśli ktoś potrzebuje porady co i jak nie wali na GG: 4607292; lub na pocztę: zajarek43@interia.pl