| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() washu Avensis Zabrze | 2007-11-02 21:07:27 No no. Widzę jednak że ASO czeka na mnie.
Jakie na śląsku najtańsze + najlepsze ? |
![]() washu Avensis Zabrze | 2007-11-07 22:32:51 O... a już myślałem że nikt nie odpowie.
Niedowiarka zapraszam na testowanie, ale ostrzegam , szansa że się przytrafi to 1 na 100, a może postawię na zakręcie jakąś kamerę ??? a tak na serio. Teraz na mokrym nie zdarzyło się ale jak niedawno było sucho to tak i poważnie koło jest blokowane, jest pisk opony na asfalcie, podjadę zapytać niedługo co na to serwis i odpiszę. Może komputer ABS'u ? Może ma jakiś uraz na ścieżce ? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-11-08 21:26:59
No to wal do Katowic na Kolejowa obadam tego dziwolaga. ps to ze piszczy nie znaczy ze kolo stoi w miejscu moze vsc zle koryguje i za wczesnie podhamowuje. Podstawa to skalibrowany czujnik kola kierownicy i zyroskop YAW |
![]() washu Avensis Zabrze | 2007-11-09 19:28:28 OK. Pojawię się u ciebie.
Będę na pewno w tygodniu. napisz na priv kogo mam szukać. Aha. Tak pomyślałem że ABS nie odblokuje zablokowanego koła bo jak nie naciskam hamulca to jest nieaktywny, tak myślę przynajmniej. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-11-09 22:38:32
Vsc za pomoca ABSu podchamowuje indywidualnie kazde kolo korygujac w ten sposob tor jazdy bez twojego udzialu ,jezeli komputer stwierdzi odchylke pomiedzy torem zadanym -czujnik polozenia kierownicy,a katem obrotu pojazdu wokol wlasnej osi- czujnik YAW. Dlatego wazna jest kalibracja po kazdej geometri lub zmianie kol jezeli po niej kierownica stoi inaczej podczas jazdy na wprost. Byla tez wadliwa partia czujnikow YAW ktore nie chcialy wskazywac zera po kalibracji. Auto i tak w koncu trafi do mnie ale posle ci namiar na mnie bedzie szybciej. |