Sequent 24 przechodzi z gazu na benzyne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Dzis zakladana mialem instalcje, wiec jestem w temacie nowy i mysle ze jest cos nie tak....ale chce sie upewnic zanim pojade do nich znow.
Samoczynnie przełacza mi sie silnik z bazu na benzyne i tylko w jednym przypadku, kiedy np jade na 4 biegu okolo 100km/h i zaczynam hamowac i jak obroty spadno ponizej 2000 to mi sie przelocza na benzyne i kiedy dodam gazu albo obroty spadna ponizej 1000 wtedy zalcza sie spowrotem gaz

Cytat:
2007-10-29 21:56:59, FrozenShadoow pisze:
Witam, Dzis zakladana mialem instalcje, wiec jestem w temacie nowy i mysle ze jest cos nie tak....ale chce sie upewnic zanim pojade do nich znow. Samoczynnie przełacza mi sie silnik z bazu na benzyne i tylko w jednym przypadku, kiedy np jade na 4 biegu okolo 100km/h i zaczynam hamowac i jak obroty spadno ponizej 2000 to mi sie przelocza na benzyne i kiedy dodam gazu albo obroty spadna ponizej 1000 wtedy zalcza sie spowrotem gaz

Teraz kolejny problem.....przy zimnym silniku (wystarczy ze ostygnie z 10 min) w momencie kiedy odpalam go na benzynie, w silniku wlacza sie cos na zasadzie odkurzacza tzn taki wiatraczek ktory jak mniemam wtłacza powietrze do filtra silnika , co to jest ? Obroty wtedy wzrasataja....

Prosze o pomoc

Witam,

Bylem na regulacji gazu, poczatkow nie wiedzial gazownik czemu sie tak dzieje, wgral nowa mape i znowu było to samo, pozniej przełozyl jakis kabelek z czujnika predkosci i podłaczyl do czujnika (jak mi powiedział) wałka rozrządu, mowiac ze tam jest lepszy sygnał i na poczatku montujac gaz sie pomylil..........ale mysle ze miał farta, bo co ma czujnik predkosci do tego ze przełacza sie na gaz przy hamowaniu silnikem kiedy obroty spadaj ponizej 1500......czy tak powinno być? Czy to właściwe rozwiązanie...