Pomocy ! ! ! Uklad chlodzenia w 325 E30

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pomocy!Mam problem z ukladem chlodzenia w mojej E30,mianowicie polyka wode do silnika.Na korku z oleju jest taka biala pianka.Czy ktos moze mi napisac ktoredy ta woda moze uciekac?Jak mam naprawic ten problem i czemu tak sie stalo.Zaznacze ze jezdze na LPG dziennie minimum do pracy 25km w jedna strone. POZDRAWIAM I PROSZE O POMOC

Wpisz w wyszukiwarkę - USZCZELKA POD GŁOWICĄ
To raczej nie jest dobre zjawisko.

Zgadza sie! To jest uszczelka pod głowica!

możliwe że nawet głowica jest pęknięta

Napiszę kolejny raz. Uszczelka pod głowicą to tylko jedna z możliwości. Jeśli dawno nie wymieniałeś oleju i robisz krótkie przebiegi szczególnie o tej poże roku to biały nalot na korku może być efektem dostawania się do oleju wilgoci z powietrza.
Może to być oczywiście uszczelka pod głowicą, ale po co od razu zakładać najgorsze. Z reguły uszkodzeniu uszczelki towarzyszą dodatkowe objawy. A zwykłą nieszczelność ukł. chłodzenia często trudno zlokalizować. Zanim pojedziesz na wymianę uszczelki poczytaj na forum na ten temat i spróbuj sam postawić diagnozę. Jeśli pojedziesz do warsztatu większość mechaników nie odmówi zarobienia 1 000 zł. Nawet jak uszczelka jest dobra.

Sprawdz czy ci babluje na rozgrzanym silniku w zbiozniczku wyrownawczym,biale maslo to nie odrazu uszczelka,Milas ma racje sa testery do sprawdzenia plynu chlodzacego czy nie ma w nim co2 jezeli jest to mozesz myslec o uszczelce ale najpierw to sprawdz

No i dotarlem do polski.Jak sie okazuje to pekla glowica,a dokladnie to malutkie pekniecie,ale woda uciekala do oleju.Mam nadzieje ze jak to bedzie gotowe to juz autko bedzie smigac OK.

POZDRAWIAM WSZYSTKICH i Dzieki za pomoc ! ! !