MotoNews.pl
2 Bestyja wariuje (20000/0) - NT

Bestyja wariuje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Podczas wczorajszego powrotu z roboty Omesia sprawiła mi przykrą niespodziankę, a mianowicie: pomykałem sobie spokojnie jakieś 100km/h, wjezdzam do wioski więc nóżka z gazu i zaczeło się ,po kilku sekundach skrzynia redukuje na 3-kę, silnik wyje zapala się taka kontrolka - zębatka z wykrzyknikiem, myslę oho skrzynka poszła. Zatrzymałem, się zgasiłem silnik, przełączyłem na benę, zapalam - jest niedobrze pali się check engine, zebatka nie gaśnie??!! obroty na jałowym 1500 W mysli już mi uciekają tysie złotówek, w końcu automat to nie żarty, o co k..wa chodzi dwa miesiące wcześniej był wymieniany olej w skrzynce, więc gdyby coś było nie tak to by wyszło nie?? Zgasiłem jeszcze raz, zapalam, check swieci, zębatka zgasła, przelączam na gaz jadę..silnik kręci do 3tyś i więcej, a bieg nie wskakuje, nóżka z gazu bieg wskoczył, ok myślę powoli cisnę gaz a tu redukcja, puszczam gaz wskakuje na 2-kę. Myślę k..wa do chaty jeszcze 10km nie bedę na 2-ce cisnał. Zgasiłem motor, przelączyłem na benę, zapalam....check zgasł, zębatka się nie swieci obroty w normie - jadę. Powoli przyspieszam wszystko ok biegi wskakują przy 2200 obr - 2,3,4 spoko wszystko git. przelączyłem na gaz.. spoko nic się nie dzieje. Dalej już poszło dobrze dojechałem do domku. Ale co to k..wa było??!! Macie jakieś pomysła? Przed wyjazdem zmieniłem filtr powietrza, ale czy to moglo być przyczyną? Przez pierwsze 15km było super dopiero poźnij się zaczął ten cyrk. Dzięki za sugestie.
Pozdr

Ten typ tak ma.

A tak powaznie to zczytaj bledy z kompa i bedziesz wiedział.

Podejrzewam bliską konieczność naprawy. Szykuj co najmniej 3t zł.

Cytat:
Szykuj co najmniej 3t zł.

To żeś kolegę pocieszył
Myślę że nie musi być aż tak hardcore'owo. Być może pierwotną przyczyna leży w jakimś czujniku silnika, a skrzynia zgłupiała wtórnie. tym bardziej że po chwili wszystko było OK - skrzynia sama to się może tylko spier... a raczej sama sie nie naprawia

Sczytaj błędy, nie ma co mędrkowac zawczasu

Petereke