witam instalka brc blitz wskaznik gazu na 4 diodach, ostatnio po zatankowaniu zrobilem ponad 200km i nadal swieca 4 diody a na wskazniku wskazowka prawie pelno czy to wielozawor czy sam wskaznik?
Raczej pływak w baniaku się powiesił . Gumowy młotek w garść i opukaj zbiornik, może pomoże, albo ostro pobujaj autkiem. Jak nie to niestety trzeba będzie wyciągać wielozawór .
wskaznik dziala odkrecilem go i jak przekrecam to wskazowka pousza sie, moze dobije gazu do pelna i plywak sie odwiesi, ma ktos moze jakis pomysl bez rozbierania wielozaworu?
przy tankowaniu odrazu odbija dopiero za trzecim razem wskazowka opadla i mozna bylo zatankowac zaznacze ze wielozawor jest nowy dopiero 4 tankowanie, przejdzie samo czy trzeba interweniowac?
Raczej trzeba będzie wyjąć wielozawór i albo lekko podgiąć ramię pływaka, albo wymienić wielozawór. Ale skoro wielozawór nowy to rozumiem, że na gwarancji więc jedź do gaziarza i niech walczy.
Sprzedaj mi to auto! To jest coś, czego szukam od dłuższego czasu!
A tak na serio.
Jeśli to zawór BRC, to podobno one nie są najwyższych lotów. Ja pierwszy też miałem popsuty (pływak się zacinał i nie odcinał przy tankowaniu). Ale za drugim razem trafiłem na dobry.