Przechylony samochód = niedziałające LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i nietypowy problem:

jak sobie zaparkuje tak że lewe koła są niżej od prawych, to cholera wie czemu ale albo świece mi sie zalewają, albo coś z instalacją gazową jest nie halo.

świece raczej odpadają bo na benzynie pali jak należy.

W zależności od czasu parkowania LPG nie działa dłużej lub krócej podczas jazdy w normalnym "poziomie".

Jak samochodu nie gaszę i jest na LPG, to po "krzywym" zaparkowaniu po minucie - dwóch zaczyna się krztusić i w końcu gaśnie.

wystarczy mała różnica poziomów - chodnik o wys 10 cm zawsze powoduje ową usterkę...

sytuacja występuje tylko jeśli lewe koła są niżej - stawianie samochodu prawą stroną niżej nie powoduje takiego zachowania.

Sytuacja jest taka sama i na pełnym i na pustym zbiorniku LPG więc raczej wykluczam że to coś w zbiorniku gazu.

jakies sugestie?

A w jakim samochodzie?
bo:

DANE KIEROWCY:
użytkownik: kaymatsu
aktualny status: on-line
miejscowość: wawa
województwo: mazowieckie

AKTYWNOŚĆ ONLINE:
dane ogólne
data rejestracji: 2007-02-28 (247 dni na forum)
ostatnia autoryzacja: 2007-11-01 17:38:12

To takie małe OT

Chyba zaraziłem sie od piotrka

[ wiadomość edytowana przez: JaRabbit dnia 2007-11-01 17:44:08 ]

espero 1.5 GLX
instalacja LPG standardowa - nie wiem jak dokłądniej ją opisać - jest parownik, zbiornik w kole, przewodzik do wlotu powietrza...

membramy w redutorze powiedziały papa
koszt: regeneracja ok 100-150zł
nowy reduktor 250

normalnie to bym sie zapytał czy po 2 latach może się membrana zuzyć, ale jak sobie przypomne jak mi akumulator przewiercili przy zakładaniu gazu to i HGW czy nowy parownik wsadzili...

są jakieś inne objawy zyżytej membrany - chciałbym to potwierdzić?

Cytat:
2007-11-01 17:41:13, JaRabbit pisze:
A w jakim samochodzie?

Żałosne

1114 dni na forum i tak ciężko się domyśleć że jak nowy o coś pyta u nas to raczej nie ma na myśli Moskwicza czy inkszego Warczyburga

Czy tam w warsiafce jak macie wolne od pracy to macie też wolne od myślenia

no to w wyścigach Nascar sobie nie pojezdzisz, bo tam na kazdym zakręcie auto sie w lewo przechyla

pozdr,

Cytat:
2007-11-01 18:25:59, robertkaluza pisze:
no to w wyścigach Nascar sobie nie pojezdzisz, bo tam na kazdym zakręcie auto sie w lewo przechyla pozdr,

ale ja zawsze pod prąd jeżdżę...

a tak wracając - są jakieś inne objawy że membrany do dupy?

[ wiadomość edytowana przez: kaymatsu dnia 2007-11-01 18:50:51 ]

Cytat:
2007-11-01 18:22:16, krzychu_ch pisze:
Żałosne 1114 dni na forum i tak ciężko się domyśleć że jak nowy o coś pyta u nas to raczej nie ma na myśli Moskwicza czy inkszego Warczyburga Czy tam w warsiafce jak macie wolne od pracy to macie też wolne od myślenia

Czy wy zagłebioki nie potraficie czytać między wierszami i wszystko trzeba wam wykładać kawę na ławę
Jak nowy- (jak ty to określiłeś) pyta się o coś,to powinien zadać sobie minimum trudu i w profilu napisać jaki ma samochód. ,może złomunę,albo złomirę

Cytat:
Żałosne 1114 dni na forum i tak ciężko się domyśleć że jak nowy o coś pyta u nas to raczej nie ma na myśli Moskwicza czy inkszego Warczyburga Czy tam w warsiafce jak macie wolne od pracy to macie też wolne od myślenia

Przynajmniej nie jeżdzimy połączeni kablami antenowymi zeby miec zasięg CB na 40 km

Sorry za OT

[ wiadomość edytowana przez: Kula69 dnia 2007-11-01 20:45:30 ]

Cytat:
2007-11-01 19:03:42, JaRabbit pisze:
Jak nowy- (jak ty to określiłeś) pyta się o coś,to powinien zadać sobie minimum trudu i w profilu napisać jaki ma samochód. ,może złomunę,albo złomirę

Jasne

Sorki, mój błąd

Macie rację

Jak kupowałem espero to pierwsze co zrobiłem to szukałem forum Łady Samary

Cytat:
2007-11-01 21:23:55, krzychu_ch pisze:
.."jak kupowałem espero to pierwsze co zrobiłem to szukałem forum Łady Samary ..."

W Twoim przypadku ...wcale bym się tym nie zdziwił... ...przecie często miewasz takie "nowatorsko-oryginalne" koncepty

Składając wszystkie wypowiedzi razem wychodzi nam Off Topikowa opowieść :

[ wiadomość edytowana przez: Klubowy_Diabelek dnia 2007-11-02 01:43:13 ]

Cytat:

Czy Wy w sosnowcu....a zresztą. Wątek dla krzycha_cha.

[ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2007-11-11 22:16:42 ]

Cytat:
2007-11-11 22:15:53, Adam4302 pisze:
Czy Wy w sosnowcu....

Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie...
Może wtedy coś zrozumiesz